setge al coronavirus

El Regne Unit aconsegueix 60 milions de dosis d'una nova vacuna

Desenvolupada per les farmacèutiques Sanofi i GSK, podria aconseguir-se per a la primera meitat del 2021

zentauroepp53040347 01 04 2020 imagen de recurso de trabajadores de laboratorio 200720163237

zentauroepp53040347 01 04 2020 imagen de recurso de trabajadores de laboratorio 200720163237 / Peter Steffen dpa

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern britànic ha arribat a un acord per a la compra de 60 milions de dosis d’una nova vacuna per al coronavirus desenvolupada per les farmacèutiques Sanofi i GSK, segons van explicar les companyies en un comunicat conjunt. 

Aquest contracte, que està pendent d’aprovació, subministrarà al govern 60 milions de dosis d’aquesta nova vacuna en el cas que sigui capaç de provar la seva eficàcia en les proves que es faran al setembre. 

Aquest és el quart acord d’aquest tipus que tanca el Govern britànic des del mes de març passat, després de les 100 milions de dosis de la vacuna d’Oxford, desenvolupada per AstraZeneca, les 30 milions de l’alemanyes BioNTech i la nord-americana Pfizer, i 60 milions més de dosis de la francesa Valneva, tot i que aquesta està en una fase de desenvolupament més primerenca que les esmentades anteriorment. 

Roger Connor, president de GSK, va apuntar en el comunicat que aquesta vacuna conjunta té «el potencial per tenir un paper important en la pandèmia de Covid-19, tant al Regne Unit com a tot el món». 

Sanofi, que lidera el desenvolupament clínic i el registre de la vacuna, espera que aquesta entri en fase 1/2 d’estudi al setembre i en fase 3 per a finals d’any. Si les dades són positives l’aprovació de la mostra podria aconseguir-se per a la primera meitat del 2021. 

Notícies relacionades

La presidenta del grup de treball per a la recerca d’una vacuna al Regne Unit, Kate Bingham, va assegurar que la diversitat de vacunes amb què compten és important perquè no se sap encara quin tipus de vacuna serà capaç de generar una resposta segura contra la Covid-19. 

«Tot i que això siguin bones notícies, no hem de pecar d’optimistes», va afegir Bingham.