evolució de la pandèmia

Trilla: «Som lluny de la preparació necessària» per contenir brots

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona ha insistit que «falta gent» en el sistema de rastreig i ha reclamat continuar reforçant la detecció i el seguiment dels nous contagis

L'increment de casos positius a Barcelona i l'Hospitalet «escapa al control» i tindrà un gran impacte a l'àrea metropolitana, avisa l'epidemiòleg

zentauroepp54049348 bcn200709125136

zentauroepp54049348 bcn200709125136 / ALBERT GEA

1
Es llegeix en minuts
Efe

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, ha assegurat aquest dimarts que «som lluny de la preparació necessària» per «frenar la velocitat de creixement» de la difusió del virus.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Trilla ha insistit que «falta gent» en el sistema de rastreig i ha reclamat continuar reforçant la detecció i el seguiment dels nous contagis de la Covid-19, perquè, ha dit, «viurem mesos en aquesta situació» de brots.

L’epidemiòleg ha advocat per la detecció, el seguiment i intentar identificar l’origen dels contagis i si no va bé, confinaments el mes selectius possibles», com s’està fent a la comarca lleidatana del Segrià, si els centres sanitaris es carreguen.

Per a Trilla, l’exemple a seguir és el de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), on els casos han pujat i, després de comprovar que la majoria dels encomanats eren joves, s’han tancat els punts de contacte habitual.

L’epidemiòleg ha alertat que si l’increment de casos positius a Barcelona i l’Hospitalet «escapa al control» tindrà un gran impacte a l’àrea metropolitana, a causa de l’alt risc que comporta l’alta densitat de població.

Notícies relacionades

«Som tots un poble molt gran, qualsevol cosa es pot propagar més fàcilment que en un poble aïllat al Pirineu», ha assenyalat Antoni Trilla, que ha considerat que «si la transmissió segueix alta» a «Barcelona» també es podria fer alguna restricció selectiva en funció de l’evolució dels casos positius».

«Si veient els casos s’observa que hi ha un nucli, zona o activitat que pot ajudar a difondre el virus l’ajuntament pot posar sobre la taula algun tancament selectiu», ha dit.