PER LA CRISI DE LA COVID

Feijóo critica el Govern per no agrair «de manera contundent» a Inditex la donació de material sanitari

L'empresa gallega va donar tones de material per fer front a la crisi del coronavirus

zentauroepp54057154 politica entrevista a nu ez feijoo fotografia faro de vigo  200710080511

zentauroepp54057154 politica entrevista a nu ez feijoo fotografia faro de vigo 200710080511 / Ricardo Grobas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez-Feijóo, ha criticat aquest dimarts el Govern per no agrair «de manera clara i contundent» a Inditex la donació de «tones» de material sanitari durant la pandèmia de coronavirus.

En una entrevista a la Cadena COPE, recollida per Europa Press, el president gallec ha assegurat que, en cas de no ser per l’empresa que dirigeix Amancio Ortega, Espanya «probablement estaria en unes condicions» molt més «lamentables».

Per això, ha reconegut sentir-se «sorprès» per no haver escoltat cap membre de l’Executiu «agrair a un senyor que ha posat els seus barcos de càrrega a disposició perquè entressin tones de material quan Espanya no era capaç de portar-les».

Agraïment personal

Notícies relacionades

«Cada un té els seus plantejaments en la vida», ha apuntat Feijóo, que ha reconegut haver «agraït» a títol personal a Ortega l’ajuda, perquè a Galícia no van haver de «decidir mai a qui» es posava «o no un respirador o un llit d’uci».

«En una setmana vam triplicar llits i respiradors. I una de les claus ha sigut Inditex», ha assegurat, per després lamentar que, a Espanya, quan un «dona alguna cosa» es converteix en una «persona sospitosa». El president de Galícia s’ha expressat així amb referència a les crítiques de Podem a Amancio Ortega.