DAVANT ELS REPUNTS

¿En quines comunitats és obligatòria la mascareta a Espanya?

Les Canàries era l'única autonomia on encara no era obligatòria fins al 13 d'agost

uso de mascarillas obligatorio / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Totes les comunitats autònomes d’Espanya  ja han adoptat l’ús obligatori de la mascareta fins i tot en situacions en què es pugui mantenir la distància social, una mesura en la qual va ser pionera Catalunya.

L’última autonomia i l’única que quedava per sumar-se a la norma ha sigut les Canàries. Abans, MadridCastella-la Manxa, el País ValenciàExtremadura, les Balears, Aragó, Múrcia, La Rioja, Andalusia, Cantàbria, Astúries, Galícia, Navarra, el País Basc i Castella i Lleó ja havien establert l’obligatorietat de la mascareta. [Seguiu en directe les últimes notícies sobre el coronavirus a Espanya i resta del món.]

Catalunya, pionera

Notícies relacionades

Catalunya va ser la primera comunitat a establir l’ús obligatori de la mascareta en tots els espais públics, tot i que es respecti la distància de seguretat, per evitar la propagació del coronavirus, una norma que va entrar en vigor dijous 9 de juliol.

L’obligatorietat de portar tapaboques a Catalunya afecta els majors de 6 anys en tots els espais públics interiors i exteriors, tret que l’activitat a realitzar sigui incompatible amb l’ús de la mascareta, com en el cas de l’esport. L’incompliment d’aquesta norma pot comportar multes de fins a 100 euros.