Un infectòleg del Vall d'Hebron qüestiona l'ús de mascaretes a l'aire lliure

El cap de Malalties Infeccioses de l'hospital català assegura que l'obligatorietat d'utilitzar-les a Catalunya per combatre el coronavirus en espais exteriors «no és una mesura proporcionada al benefici» que genera

zentauroepp53539676 barcelona 26 05 2020 coronavirus benito almirante  jefe de e200708204442

zentauroepp53539676 barcelona 26 05 2020 coronavirus benito almirante jefe de e200708204442 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital de Vall d’Hebron, Benito Almirante, ha qüestionat la utilitat de la decisió de la Generalitat d’obligar a portar mascareta a l’aire lliure a partir d’aquest dijous, tot i que es guardin les distàncies, per prevenir la propagació de la Covid-19.

Per a aquest expert, després d’aquesta decisió de la Generalitat «no hi ha una evidència científica clara» i a més «és arriscada» perquè no s’ha pres en cap altre lloc d’Espanya ni d’Europa, les taxes d’infecció són molt baixes i l’obligatorietat pot generar rebuig en la població.

En declaracions a TV-3, Almirante ha remarcat que és evident que l’ús de la mascareta com a element de prevenció en espais tancats és beneficiós però que obligar-lo a l’exterior «no és una mesura proporcionada al benefici» que genera.

«Els brots que tenim tenen poc a veure amb l’ús de la mascareta. Utilitzant la mascareta hi continuaran havent brots. El virus hi és», ha assegurat Almirante, que ha reclamat tenir en compte que el punt màxim de transmissió del coronavirus «és en l’entorn familiar».

Notícies relacionades

Sobre els brots de Lleida, l’expert ha assenyalat que l’obligatorietat de les mascaretes «serà insuficient si no s’arreglen les condicions sociolaborals».

Almirante ha qüestionat també que la tecnologia mòbil permeti fer un millor seguiment dels contagis de la Covid-19 que el rastreig que s’està duent a terme i que també veu «insuficient».