El Govern de les Balears també obligarà a utilitzar la mascareta

Després dels últims rebrots de coronavirus i les festes il·legals, l'Executiu balear imita la mesura de Catalunya per «precaució» i «seguretat»

zentauroepp53968039 passengers arrive to palma de mallorca airport  amid the cor200708220320

zentauroepp53968039 passengers arrive to palma de mallorca airport amid the cor200708220320 / ENRIQUE CALVO

1
Es llegeix en minuts
A. Ruiz

El Govern balear obligarà a utilitzar la mascareta sempre a les Balears. Aquesta mesura arriba després de la «gran preocupació» de l’Executiu autonòmic pels rebrots esdevinguts a les illes, així com les contínues aglomeracions, festes il·legals i ‘botellons’. Amb tota probabilitat, el decret s’aprovarà aquest divendres, com ha pogut saber ‘Diario de Mallorca’, del mateix grup editorial que EL PERIÓDICO DE CATALUNYA.

Amb l’objectiu de controlar els rebrots de coronavirus, el Govern balear obligarà a tothom que sigui a les illes (tant residents com turistes més grans de sis anys) a utilitzar la mascareta com a mesura de prevenció davant de la Covid. Amb la seva aprovació i la seva posterior publicació en el BOIB (que podria ser aquest mateix dissabte), les Balears serà la segona comunitat autònoma a establir aquesta norma, per darrere de Catalunya.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, malgrat que es guardi la distància mínima de seguretat establerta per Sanitat, tothom que es trobi a l’arxipèlag balear haurà de portar mascareta. Així, l’ús de la mascareta serà obligatori a la via pública, espais a l’aire lliure, així com qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobi obert al públic.

¿Mascareta a la platja?

Després d’anunciar Catalunya l’ús obligatori de la mascareta a la seva comunitat, molts han sigut els que s’han preguntat si també l’han de portar a la platja. Un dubte que també es trasllada a l’arxipèlag ara que el Govern balear també vol implantar aquesta norma. Des de la Generalitat catalana han establert dues excepcions: no s’haurà d’utilitzar per fer esport ni per anar a la platja. Un plantejament que podria reproduir el Govern balear en la seva norma. De moment, l’esborrany està preparat i només falta aprovar-lo.