LLEI DE LA POR

Ingressen a la presó set membres del clan delictiu de Sant Adrià

Els altres 11 arrestats dijous passat al barri de la Mina han quedat en llibertat, a l'espera que el jutge els citi a declarar

En el marc de l'operatiu, en el qual va participar mig miler d'agents, es van practicar un total de 30 entrades i registres a diversos immobles

detenido mina car 1200

detenido mina car 1200

1
Es llegeix en minuts

Set membres del clan familiar delictiu desarticulat dijous passat amb base al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs (Barcelona) han ingressat a la presó, mentre que vuit han quedat en llibertat amb càrrecs i 11 més no han passat encara a disposició judicial.

Tal com ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el magistrat del jutjat de guàrdia de Badalona ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per a set membres del clan, que es dedicava a cometre delictes violents i contra el patrimoni des de feia dècades, i llibertat amb mesures cautelars per a vuit dels detinguts.

Fonts policials han confirmat que els altres 11 arrestats han quedat en llibertat, a l’espera que el jutge els citi a declarar.

La causa, que transcorre sota secret de sumari, està oberta pels delictes d’organització criminal, contra la salut pública, robatori amb violència, robatori amb força, temptativa d’homicidi, tinença il·lícita d’armes, usurpació de funcions, extorsió, usurpació d’immobles i defraudació de fluids.

En el marc de l’operatiu, en el qual va participar mig miler d’agents, es van practicar un total de 30 entrades i registres a diversos immobles dels partits judicials de Badalona, Barcelona, Terrassa, Sabadell i Arenys de Mar (Barcelona), i Santa Coloma de Farners (Girona).

En aquests, la policia va localitzar armes de foc curtes, com pistoles i revòlvers, i un fusell d’assalt que presumptament utilitzaven per cometre els delictes violents.

Notícies relacionades

L’objectiu va ser desarticular una banda criminal que es dedicava a exercir el control sobre diferents famílies de la zona i cometre delictes violents i, durant l’operació, els Mossos van aconseguir detenir els líders del grup.

Els sospitosos estarien també involucrats en dues baralles amb armes de foc als barris de la Pau i la Mina ocorregudes en els últims dos mesos.