primera prova

Belén Gopegui, Boyero i 'El lazarillo', en l'examen de castellà de la selectivitat

En altres de les opcions es preguntava sobre 'Luces de bohemia' de Valle-Inclán o per la influència de les xarxes socials en les relacions

L'examen de Llengua i Literatura castellana obre una edició de l'EvAU, amb rècord d'alumnes inscrits i mesures d'higiene per la pandèmia

zentauroepp54021868 barcelona 07 07 2020  sociedad   paau 2020 pruebas acceso a 200707094708

zentauroepp54021868 barcelona 07 07 2020 sociedad paau 2020 pruebas acceso a 200707094708 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Agencias

‘El lazarillo de Tormes’ ha aparegut en les dues opcions de la prova de castellà i literatura de la selectivitat, així que els estudiants de Catalunya no han pogut evitar aquest clàssic espanyol, informa ACN.

En una de les opcions s’ha preguntat sobre ‘Luces de bohemia’, de Ramón María del Valle-Inclán, mentre que en l’altra s’ha demanat una reflexió sobre les xarxes socials i com condicionen o determinen les relacions, tant els del punt de vista personal com laboral.

L’examen de Llengua i Literatura castellana, primer de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) a Catalunya, ha inclòs aquest dimarts un fragment de la novel·la ‘La conquista del aire’, de Belén Gopegui, i un text del crític Carlos Boyero sobre la pel·lícula ‘Un monstre em ve a veure’, de J.A. Bayona.

L’opció A de l’examen tenia un fragment d’aquesta novel·la de 1998 de Gopegui, a la qual els estudiants havien de contestar diverses qüestions de comprensió lectora; preguntes sobre la lectura obligatòria ‘Luces de bohemia’ de Ramón María del Valle-Inclán i una redacció sobre el canvi de caràcter del protagonista d’‘El lazarillo de Tormes’.

En l’opció B, explica Europa Press, l’estudiant s’enfrontava a un text del crític Carlos Boyero sobre la pel·lícula de Bayona, en què havien de respondre preguntes de comprensió lectora; qüestions sobre ‘El lazarillo de Tormes’, una de les lectures obligatòries, i la redacció d’un text sobre com les xarxes socials determinen les relacions entre la gent.

Notícies relacionades

A la part comuna de l’examen, els estudiants tenien una sèrie d’exercicis sobre qüestions gramaticals i lingüístiques.

L’examen de Llengua i Literatura castellana obre una edició de la Selectivitat, amb rècord d’alumnes inscrits al ser prop de 40.000, amb mesures d’higiene per la pandèmia, entrada esglaonada a les seus i la possibilitat de fer l’examen sense mascareta una vegada s’han repartit les proves.