organitzat per la Conferència Episcopal

Els Reis honren les víctimes de la Covid en el funeral de l'Almudena

Aquesta celebració religiosa es fa abans de la cerimònia civil que prepara el Govern per al 16 de juliol

zentauroepp53125609 soc  ataudes funeral coronavirus200613155142

zentauroepp53125609 soc ataudes funeral coronavirus200613155142 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Reis, les seves filles, la vicepresidenta del Govern Carmen Calvo i representants d’altres institucions de l’Estat i de partits polítics assisteixen al funeral per les víctimes del coronavirus que se celebra a la catedral madrilenya de l’Almudena organitzat per la Conferència Episcopal.

Els bisbes han promogut aquest funeral amb motiu de la reunió de la seva Comissió Permanent, que ha començat aquest dilluns a Madrid de forma presencial i que es va haver de posposar a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Felip VI, Letizia, la princesa Elionor i la infanta Sofia, tots vestits de dol, han sigut rebuts a l’esplanada d’accés a la catedral per les principals autoritats civils presents, i, a les portes del temple, pel cardenal arquebisbe de Madrid, Carlos Osoro (que oficia el funeral) i el cardenal Joan Josep Omella, president de la Conferència Episcopal.

Es tracta de la primera ocasió en què l’hereva de la Corona i la seva germana assisteixen a un funeral de caràcter públic.

Sense Sánchez

Carmen Calvo hi ha assistit en representació de Pedro Sánchez, que ha fet aquest dilluns un viatge oficial a Lisboa i, en la conferència de premsa que ha ofert, al ser preguntat per què no anava al funeral, s’ha limitat a remarcar que el Govern està representat per la seva vicepresidenta primera.

Sí que hi són presents la presidenta del Congrés, Meritxell Batet; la del Senat, Pilar Llop; el president del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas; i el del Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes.

S’hi han sumat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso; l’alcalde de la capital, José Luis Martínez-Almeida; el cap d’Estat Major de la Defensa, Miguel Ángel Villarroya, i la presidenta del Tribunal de Comptes, María José de la Fuente.

En representació dels partits, entre altres dirigents, diputats i senadors, hi ha el líder del PP, Pablo Casado, i els portaveus de Ciutadans i Vox al Congrés, Edmundo Bal i Iván Espinosa de los Monteros, respectivament.

70 famílies

Notícies relacionades

En una de les naus del temple i sota la imatge de Santa Maria la Real de l’Almudena s’han situat uns 70 familiars dels morts (que han saludat de lluny els Reis a l’entrar al temple), i en una altra, els representants de diferents esglésies i confessions religioses.

Al seu costat també hi havia una representació dels agents socials i eclesials que han dut a terme una tasca especial durant aquest temps, com ara personal sanitari, voluntaris de Càritas, membres de les Forces Armades i dels cossos de seguretat de l’Estat, i bombers. 

Temes:

Coronavirus