emergència global

L'OMS posa Espanya i Itàlia com a exemples en la lluita contra el coronavirus

El director general de l'organització, Tedros Adhanom, considera que han ensenyat que la situació es pot revertir i que «mai és massa tard»

zentauroepp53418733 clinic nadeu200610152130

zentauroepp53418733 clinic nadeu200610152130 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha posat aquest dimecres Espanya i Itàlia com a exemples de la lluita contra el coronavirus. Per a Tedros, els dos països han mostrat que fins i tot en els pitjors moments de la pandèmia de la Covid-19, la situació es pot revertir i «mai és massa tard» per combatre el virus. 

«El mes de març, Itàlia i Espanya eren l’epicentre de la pandèmia de Covid-19, amb 10.000 casos diaris en territori espanyol i 6.500 a Itàlia durant els seus pics d’epidèmia», ha recordat el director general de l’OMS en roda de premsa. «Els dos països van posar sota control l’epidèmia amb una combinació de lideratge, humilitat, activa participació de la seva societat i una aproximació completa» a les mesures per combatre la malaltia, ha assenyalat Tedros. 

En aquest sentit, l’expert etíop ha insistit que «ni els tests, ni la distància física, el rastreig de contactes o les mascaretes» poden per si sols frenar els contagis, per la qual cosa es requereix una combinació d’aquestes i altres mesures. 

Notícies relacionades

«És d’esperar que hi hagi rebrots a mesura que les restriccions s’aixequen, però amb una aproximació completa es poden controlar i evitar que hi hagi novament transmissions a nivell comunitari», ha afirmat el màxim responsable de l’OMS. 

Tedros ha recordat que el nombre de contagis globals ha superat els 10,3 milions, les morts se situen entorn de 507.000, i en els últims dies s’han superat els 150.000 nous casos diaris.