RISC DE CONTAGI

El brot en el centre de Creu Roja de Málaga assoleix ja els 83 casos confirmats

zentauroepp53884905 soc200625180738

zentauroepp53884905 soc200625180738 / Jorge Zapata

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

El brot de coronavirus detectat aquest cap de setmana en un centre de Creu Roja de Málaga supera ja els 80 contagis confirmats entre treballadors i usuaris del centre, segons van confirmar fonts de la Junta d’Andalusia, tot i que cap dels afectats ha necessitat hospitalització. La comunitat arriba ja als 137 casos confirmats, 42 d’aquests en les últimes 24 hores, entre cinc focus repartits a Màlaga, Huelva, Granada i Campo de Gibraltar, tot i que la Conselleria de Salut assegura tenir-ne completament controlats dos.

El focus més preocupant és el detectat en el Centre d’Acolliment d’Emergència i Derivació de Creu Roja, situat als afores de la ciutat. El primer cas parteix d’un treballador de l’oenagé que hauria realitzat un viatge en dates recents, segons algunes fonts a les Canàries. Després de confirmar el positiu amb una prova PCR, va sorgir un nou positiu, per la qual cosa es va procedir a confinar l’immoble, on resideixen des d’immigrants arribats en pastera fins a demandants d’asil.

Segons va indicar la delegada de la Junta a Màlaga, Patricia Navarro, «s’estan fent proves als qui estan al centre i també estudiant la traçabilitat del contagi», per la qual cosa el focus encara està en fase d’investigació. Els positius confirmats ascendeixen a 83, majoritàriament persones joves i sense patologies prèvies. Així mateix, hi ha aïllats i sota seguiment un centenar de persones, classificades en funció de si han tingut contacte directe o no amb els afectats.

L’altre punt d’alarma és a Granada. Un dels focus, detectat a l’àrea metropolitana i que afecta 11 persones, està ja completament controlat. És a dir, s’han traçat tots els possibles contactes amb els contagiats i estan ja sota seguiment, segons la terminologia de la Junta. No passa així amb l’altre, vinculat a un hospital i que arriba ja als 12 contagis confirmats. En aquest cas, la Junta detalla que s’està també en fase d’investigació, rastrejant encara possibles contactes dels afectats.

Notícies relacionades

El tercer gran focus en fase d’investigació se situa a Lepe (Huelva), amb nou contagis. Tots estan vinculats a una família que va celebrar el cap de setmana una festa per rebre un dels seus integrants, patró de barco arribat recentment de l’estranger. Així mateix, mig centenar de persones romanen ja aïllades.

Mentrestant, la situació en el Campo de Gibraltar (Cadis), on va sorgir el primer brot important en les últimes fases de l’estat d’alarma, sembla calmar-se. El focus es va detectar en una pensió on Ajuntament d’Algesires i una oenagé atenien persones sense recursos, i va deixar un mort i 22 contagiats.