On Catalunya

NOVA NORMALITAT

Augment «significatiu» de banyistes a la Costa Brava però sense aglomeracions

Les carreteres que donen accés a les platges de Girona registren un increment considerable de vehicles

zentauroepp53821760 soc200620121917

zentauroepp53821760 soc200620121917 / Gerard Vila

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’etapa de ‘nova normalitat’ i el bon temps d’aquest inici d’estiu ha provocat que aquest dissabte s’hagi registrat un augment «significatiu» del nombre de banyistes a les platges de la Costa Brava, tot i que sense que de moment hi hagi aglomeracions.

En aquest primer cap de setmana d’estiu, les carreteres que donen accés a la Costa Brava, com la C-66 o la C-35, registren un augment considerable del nombre de vehicles respecte a dissabte passat. I és que l’eliminació de les restriccions de mobilitat ha fet que molts ciutadans hagin decidit desplaçar-se a les seves segones residències a la costa de Girona o bé anar a passar el dia a la platja.

A localitats com Calella de Palafrugell, Llafranc o Platja d’Aro, la policia local és l’encarregada de controlar l’aforament a les platges, ja que el personal que ha d’assumir aquesta tasca encara no ho ha començat a fer.

Sant Joan, a tocar

Notícies relacionades

Al fet que aquest sigui el primer cap de setmana d’estiu se li afegeix la proximitat de la revetlla de Sant Joan, que molts catalans aprofitaran per fer pont. El Departament d’Interior preveu que mig milió de vehicles surtin de l’àrea metropolitana de Barcelona amb motiu del pont. «Pot ser de xifres rècord», afirmava el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau. Els Mossos tenen previst fer 1.400 controls a les carreteres.

Tot i que les revetlles no estan prohibides, Protecció Civil recomana que siguin celebracions familiars i que en els actes on hi hagi molta afluència de persones es respectin les distàncies de seguretat.