DESESCALADA

Madrid es planteja accelerar la fase 3

La Comunitat entra en l'etapa 2 de la desescalada dilluns, 8 de juny

coronavirus-madrid-1

coronavirus-madrid-1 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Comunitat de Madrid es planteja la possibilitat de sol·licitar al ministeri de Sanitat accelerar la implantació de mesures de la fase 3 a la regió, com augmentar l’aforament permès en centres comercials, si els indicadors de sanitaris relacionats amb el coronavirus segueixen en descens.

Així ho ha indicat el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, per recalcar que no s’ha de descartar demanar una acceleració de l’aplicació de la fase 3 en cas que segueixi la línia de caiguda de malalts i l’actual nivell de control de casos sospitosos.

Precisament ahir, el ministeri de Sanitat va confirmar al govern madrileny que passarà a la fase 2 de desescalada a partir d’aquest dilluns, cosa que implicarà entre altres mesures la reobertura de centres comercials amb aforament limitat, la supressió de franges horàries per a passejos o l’obertura de l’interior de locals d’hostaleria amb restriccions.

Notícies relacionades

En declaracions a RNE, recollides per Europa Press, Escudero ha emfatitzat que, amb el pas a la fase 2, és necessari emfatitzar la «responsabilitat individual», com l’ús de mascaretes i mantenir la distància social.

«Si es compleixen aquestes premisses i l’evolució d’aquestes setmanes, si la situació és així no s’hauria de descartar demanar la fase 3 [...] I una vegada que s’està en aquesta fase hi ha mesures que podem accelerar, si veiem que la situació va en aquest sentit segurament ho demanarem», ha apuntat el conseller per citar l’exemple dels centres comercials, que en el següent nivell augmenten l’aforament permès al 50%.

Temes:

Coronavirus