Després d'una discussió amb el seu cap

Torna al Zoo de Madrid un mico que es va escapar després d'enfadar-se amb el seu cap

Va passar la nit en un arbre de la pròxima Casa de Campo, d'on va ser rescatat durant el matí d'aquest divendres pels seus cuidadors

Quan l'animal es va tranquil·litzar, l'equip de la Patrulla Verda de la Policia Municipal el va capturar amb una gran malla i el va portar al veterinari

mono capuchino car 1200

mono capuchino car 1200

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un mico caputxí es va escapar ahir a la nit de les seves instal·lacions del Zoo Aquarium de Madrid, després d’una forta discussió amb el cap del seu grup, i va passar la nit en un arbre de la pròxima Casa de Campo de Madrid, del qual ha sigut rescatat aquest matí pels seus cuidadors.

Es tracta d’un mico jove que s’estava introduint en un grup. Segons expliquen des del Zoo a Europa Press, probablement ahir va tenir una disputa amb el cap del grup, que es devia posar agressiu i aquest es va espantar. Llavors, el jove exemplar va aprofitar un tronc caigut a l’illa gran on viuen aquests primats per saltar i fugir del recinte.

L’equip d’atenció del zoològic i els seus cuidadors van advertir l’ocorregut però ja era de nit, període en què no és aconsellable una recerca d’aquest tipus d’animal, que es va iniciar a primera hora del matí amb l’ajuda de la Patrulla Verda de la Policia Municipal de Madrid, els agents de la qual van rastrejar la zona.

Així, al voltant de les 8 hores d’aquest divendres van localitzar el mico desaparegut en un arbre a escassos metres de les instal·lacions. Quan l’animal es va tranquil·litzar, l’equip el va capturar amb una gran malla i el va portar al servei de veterinària, que va comprovar que estava en bones condicions de salut i no presentava ferides.

Ara, està a l’empara del zoo i en uns dies s’iniciarà un procés de reintroducció d’aquest mico en el grup, ja que és una espècie que necessita el contacte social per desenvolupar-se. Es farà de manera gradual amb instal·lacions separades, contacte visual, olors, etcètera, han indicat les mateixes fonts.

Característiques dels micos caputxins

Els micos caputxins viuen en alguns països de Sud-amèrica. S’adapten a diferents hàbitats i ecosistemes, i tenen característiques diferents de les dels seus parents africans (entre les quals el nas, en què destaquen les seves molt obertes fosses nasals).

La seva llarga cua prènsil li permet alimentar-se, desplaçar-se i gronxar-se als arbres, on prefereix estar gairebé tota l’estona. Tot i que sol recolzar-se en les quatre extremitats, aquest mico és capaç d’adoptar una actitud bípeda.

Aquests primats viuen en grups organitzats i estan dirigits per un o diversos mascles. Les comunitats consten d’un nombre variable, des dels tres a la trentena d’individus (entre mascles i femelles adults, joves i cries). Estan molt units i cooperen entre si, sota una jerarquia que regeix el seu comportament: així, mentre s’alimenten els mascles dominants, per exemple, els de menor rang s’encarreguen de vigilar els voltants.

Notícies relacionades

Són animals extremadament hàbils i intel·ligents. Les femelles arriben a la seva maduresa sexual als quatre anys i mig, i donen a llum als set anys. Solen tenir una sola cria, després d’una gestació que es desenvolupa de 149 a 158 dies. A l’any i mig, els joves es valen per ells mateixos, si bé no abandonen el grup fins passats cinc o nou anys. La seva dieta es basa en fruites, llavors, nèctar, insectes, crustacis, rèptils, ous d’aus i petits mamífers.