Judici ajornat per Covid-19

Quarantena per als acusats de violar una menor a Pineda de Mar

Els dos presos han estat en contacte amb un malalt i un no ha pogut connectar per videoconferència

En total hi ha quatre processats per la seva presumpta implicació en la violació en grup del març del 2018

zentauroepp53561253 violador pineda200529120105

zentauroepp53561253 violador pineda200529120105 / Miquel Codolar

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’última sessió del judici per la violació en grup a una de menor a Pineda de Mar (Barcelona) el 2018 ha quedat suspesa aquest divendres al no poder connectar per videotrucada amb els acusats, que estan en quarantena a la presó perquè dijous van estar en contacte amb un malalt de coronavirus que també era jutjat a l’Audiència de Barcelona.

Les magistrades de la Secció 10 han suspès el matí d’aquest divendres el judici, i han acordat amb les parts assenyalar de nou l’última sessió per al divendres 26 de juny, amb un «temps prudencial de més de 15 dies per a la quarantena dels acusats», ha assenyalat la magistrada Montserrat Comas.

En total hi ha quatre processats per la seva presumpta implicació en la violació en grup del març del 2018: dos tenien 17 anys quan va succeir, per la qual cosa depenen del jutjat de menors; i els altres, jutjats aquesta setmana a l’Audiència de Barcelona, continuen en presó preventiva a Quatre Camins i la presó de Joves de Barcelona.

Els dos acusats sí que van acudir a les sessions de dilluns i dijous i, a l’estar en quarantena des d’aquest divendres, la Sala ha demanat a les dues presons que els presos poguessin presenciar el judici per videotrucada durant tot el matí.

Comas ha explicat a les parts la resposta dels centres: a la presó de Joves només hi ha un punt per fer videoconferències, i ja tenia dues reserves aquest divendres per a altres presos preventius, per la qual cosa un dels acusats no hauria pogut presenciar el judici i per això ha quedat ajornat, utilitzant gairebé tot el període màxim de 30 dies.

Fins a 164 anys de presó

En les dues primeres sessions del judici, els dos acusats van rebutjar els delictes que se’ls imputen, pels quals la Fiscalia demana penes de 164 i 149 anys de presó, i van assegurar que aquell dia van mantenir relacions sexuals consentides amb la menor, de 14 anys.

La declaració de la víctima es va reproduir en un vídeo com a prova preconstituïda, i la menor va explicar que els quatre acusats la van agredir sexualment en una masia abandonada de Pineda de Mar.

Notícies relacionades

En l’última sessió del judici, aquest divendres, havien d’acabar-se les proves pericials, amb l’anàlisi dels mòbils amb els quals els acusats van gravar l’agressió i van difondre el vídeo, i les parts havien de presentar els seus informes i conclusions finals.