del 7 al 10 de juliol

La selectivitat a Catalunya redueix les franges horàries per evitar les aglomeracions

Els nous horaris segreguen les matèries més nombroses i les reparteixen en tres dies i en tres torns: a les 9, a les 12 i a les 15 hores

19454264 59

19454264 59

1
Es llegeix en minuts
Efe

La convocatòria ordinària de les proves d’accés a la universitat (PAU) a Catalunya, prevista per als dies 7, 8, 9 i 10 de juliol, reduirà a tres les franges horàries dels exàmens per evitar aglomeracions d’alumnes i reforçar la protecció contra el coronavirus.

Aquesta mesura arriba una setmana després que, de forma excepcional, s’acordés ampliar un dia més la selectivitat per facilitar la nova distribució de les proves d’acord amb l’actual context de crisi sanitària. Els nous horaris segreguen les matèries més nombroses de la fase general de la selectivitat, tant les comunes com les de modalitat, repartint-les en tres dies i en tres franges horàries que comencen a les 9, a les 12 i a les 15 hores.

Via comunicat, la comissió organitzadora de les PAU ha indicat que aquesta distribució evita permanències innecessàries dels estudiants a les seus dels exàmens i impedeix aglomeracions en les estones de descans.

Cada dia, les dues primeres franges de proves estaran dedicades a matèries de fase general i alguna específica, o bé a matèries de fase específica en les quals es presenti un elevat nombre d’alumnes.

Com a mesura addicional contra el coronavirus, s’habilitaran centres de secundària –públics i concertats– com a seus d’examen, a part de les habituals universitats, per evitar desplaçaments i reduir el risc de contagi.

Els estudiants amb necessitats especials, diagnosticats amb dislèxia o TDH, s’examinaran en tribunals específics amb un horari adaptat a ells, com en anteriors convocatòries.

Els nous horaris de les PAU han previst per al primer dia, 7 de juliol, les matèries de llengua castellana i literatura, ciències de la terra i del medi ambient, fonaments de les arts, matemàtiques aplicades a les ciències socials, anàlisi musical, història de l’art i física.

Notícies relacionades

En la segona jornada serà el torn dels estudiants que s’examinin de llengua catalana i literatura, llengua estrangera, electrotècnica, economia de l’empresa i literatura catalana, mentre que la tercera estarà reservada per a història, dibuix artístic, llatí, matemàtiques, dibuix tècnic, història de la filosofia i literatura castellana.

Finalment, les PAU tancaran la convocatòria ordinària el 10 de juliol amb les proves de química, disseny, geografia, biologia, cultura audiovisual, grec i tecnologia industrial.