a valència

La Marina revoca permisos de terrasses a locals que van permetre massificació de gent

Quatre establiments han incomplert aquest cap de setmana les mesures de distanciament i han deixat que es produïssin aglomeracions

marina-valencia

marina-valencia

2
Es llegeix en minuts
Efe

La zona de lleure La Marina, a les antigues instal·lacions portuàries de València, ha revocat els permisos d’ampliació de les terrasses als quatre locals en els quals aquest cap de setmana s’han incomplert les mesures de distanciament i han permès massificació de gent, a més de desenvolupar activitats fora de l’horari permès, i els ha obert un expedient sancionador.

Així ho ha anunciat aquest dilluns el director general del Consorci gestor d’aquest espai, Vicente Llorens, qui ha informat també que s’instal·laran càmeres per controlar el compliment de les distàncies de seguretat i l’ús de mascaretes i evitar concentracions de gent.

«És imprescindible que es respectin les normes»

Llorens ha realitzat aquestes manifestacions després de visitar aquest dilluns les obres dels magatzems 4 i 5 de La Marina, al costat de l’alcalde de València, Joan Ribó, qui ha assegurat que «és imprescindible» que es respectin les normes» i ha afegit que es posaran seriosos» perquè sigui així per tota la ciutat.

Ribó ha recordat que estem en un procés de desescalada i «si no es fa de forma acurada i amb certa disciplina», es podria «anar marxa enrere», cosa que, segons el seu parer, «seria terrible per a l’economia i per a la moral de les persones i el seu desànim».

10 propostes de sanció

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha detallat que s’han realitzat 10 propostes de sanció a diferents locals ubicats a La Marina en l’última setmana i que continuen treballant en «noves accions legals en virtut dels reiterats incompliments de les normes fixades en la fase 1 de la desescalada».

Ha agregat que estudien mesures legals per sol·licitar el tancament temporal d’aquells establiments que no puguin garantir la seguretat a les terrasses durant la desescalada.

La majoria segueix el protocol de seguretat

Segons Cano, la Policia Local ha inspeccionat taules, controlat aforaments i vigilat el respecte de les distàncies de seguretat en locals de tota la ciutat, i en l’última setmana s’han imposat 42 propostes de sanció a terrasses per incompliment.

Llorens ha valorat que «la majoria dels empresaris de La Marina estan actuant amb responsabilitat i seguint el protocol de seguretat establert» i ha incidit que el fet «que n’hi hagi alguns que no compleixin no ha de tacar el treball de la resta».

«Serem inflexibles»

«Serem inflexibles. L’avarícia no pot llançar per la borda tot el que estem aconseguint com a societat i com a Marina», ha afegit Llorens, que ha incidit que «no es poden tolerar» imatges com les vistes en alguns locals aquest cap de setmana.

Després d’aquesta situació ha indicat que el consorci ha decidit revocar l’autorització d’ampliació de la terrassa que tenien els quatre locals implicats, que ja han rebut la notificació i no podran obrir més espai de terrassa quan ofereixin dinars o sopars.

Tres expedients sancionadors

Notícies relacionades

A més, ha informat que en virtut dels informes de la Policia Local, han iniciat tres expedients sancionadors a aquests establiments perquè a més «incompleixen en algun casos el contracte amb La Marina», ja que «només pots servir dinars i sopars però no copes les sis de la tarda».

També ha informat de la instal·lació de càmeres de gravació d’imatges per evitar concentracions i avisar a la Policia si es detecten, a més de per controlar que es compleix el distanciament i l’ús de mascaretes.