idea atrevida

Turquia planeja deixar entrar turistes al juny, amb tests però sense quarantena

Les proves es farien als aeroports i, en cas de donar positiu, els visitants serien ingressats en un hospital

turquia

turquia

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern turc planeja començar a fer al juny proves de diagnòstic PCR de Covid-19 als qui arribin al país, sense obligar-los a passar per una quarantena tret que donin positiu, informa aquest divendres l’emissora CNNTürk.

Aquest mitjà assenyala, citant fonts anònimes del Ministeri de Turisme, que les proves es farien en sales habilitades als aeroports i que els turistes hauran de donar les seves dades de contacte al país per poder ser localitzats si els tests donen positiu. En aquest cas, els visitants serien ingressats en un hospital.

A l’acabar el Ramadà

De moment, el Govern només ha confirmat que hi ha un pla per fer tests a tothom qui arrib de l’estranger una vegada que acabi el mes del Ramadà, quan s’aixecarà també la prohibició de vols internacionals.

«Tenim un pla desenvolupat amb el Ministeri de Turisme. Fer tests a tots els visitants que arribin de l’estranger. Es faran les proves a treballadors i turistes», va indicar aquesta setmana el ministre de Sanitat, Fahrettin Koca.

132 criteris per evitar contagis

Notícies relacionades

Turquia ha anunciat la seva intenció de reactivar el sector turístic al juny amb l’emissió de certificats per als negocis d’hostaleria que compleixin 132 criteris per evitar contagis per coronavirus, entre els quals mesures especials d’higiene, establir distàncies de seguretat i prendre la temperatura a qui entri als hotels.

Turquia ha confirmat fins ara 144.749 contagis i 4.007 víctimes mortals, amb un pic de més de 120 morts diaris a mitjans d’abril que ha baixat des d’aleshores a la meitat.