la situació dels negocis

El 35% dels comerços i restaurants de Barcelona Oberta no reobriran les portes

El 79,2% dels empresaris han aplicat un expedient de regulació temporal d'ocupació (erto) a causa de força major

Més del 75% dels enquestats per l'associació han valorat com a desfavorables les mesures que han pres les administracions

tiendaok

tiendaok

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El 35% de comerços i restaurants de Barcelona Oberta no reobriran les portes, segons una enquesta que l’associació d’eixos comercials turístics ha fet als seus associats per conèixer la situació en la qual es troben els seus negocis i la perspectiva de continuïtat després de la pandèmia.

En un comunicat aquest dimarts, Barcelona Oberta ha explicat que el 79,2% dels empresaris han aplicat un expedient de regulació temporal d’ocupació (erto) a causa de força major, i que ha sigut aprovat en un 93,5% dels casos.

Més del 75% dels enquestats han valorat com a desfavorables les mesures que han pres les administracions, tant la local com la Generalitat i el Govern.

Notícies relacionades

Els empresaris i comerciants de Barcelona Oberta consideren que les accions per ajudar el sector que haurien d’haver pres són ajuts econòmics i subsidis directes, la supressió d’impostos i taxes, la legislació de moratòries, reduccions de lloguer i hipoteques de locals de negoci.

Per al 37% dels enquestats el lloguer representa més del 15% de les vendes, per a un 27% se situaria entre un 10% i un 15% i per al 26% el lloguer en suposa menys del 10%.