NOMÉS PER FER ESPORT

Prudència el primer dia d'obertura de les platges de Barcelona

La majoria de persones que fa esport a la zona de platja ho ha continuat fent sense acostar-se a la sorra.

poco riesgo de infeccion en la natacion en las playas / periodico

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els ciutadans s’han acostat amb prudència a les platges de Barcelona durant les primeres hores d’obertura. Des d’aquest divendres aquests espais obren de 6 a 10 del matí per ampliar els espais de la ciutat on es pot practicar esport. La majoria de persones que fa esport a la zona de platja ho ha continuat fent sense acostar-se a la sorra.

La principal advertència que han hagut de fer els agents de la Guàrdia Urbana ha sigut a persones que prenien el sol o passejaven per la sorra, ja que només es poden practicar esports individuals, com, per exemple, córrer o nedar, però no hi ha operatius serveis de socorrisme.

L’avís de Trilla

Poc després de l’inici de l’obertura, el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, ha reconegut el «risc» de fer un mal ús de l’obertura de platges a Barcelona, però ha afegit que tot depèn de si es respecten les mesures de seguretat. «Si ens obren la ciutat i anem a dos metres, perfecte. Si seguim a mig metre, ens parem o fem partits de voleibol, malament», ha dit a Catalunya Ràdio. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també va insistir ahir a fer un bon ús dels horaris i va remarcar que l’obertura només és per practicar esport individual.

Notícies relacionades

L’epidemiòleg ha demanat a les autoritats municipals que hi estiguin «una mica a sobre». Ha apostat també perquè es puguin adaptar les franges horàries per als passejos per la calor fent ús de la «descentralització», perquè la situació no és la mateixa a tot Espanya. A més, ha insistit que Madrid hauria de seguir «uns dies més» en fase 0 perquè les xifres «aconsellen molta prudència».

Trilla també s’ha referit que el Consell Assessor de la Salut fa referència en el seu informe a una manca de veu cientificotècnica autoritzada i ha entès que el que està dient és que «potser haurien d’haver tingut un portaveu, un Fernando Simón català». «Si el Govern fa cas de l’informe i vol revisar la política de comunicació i tenir un portaveu més clar i visible doncs perfecte, i la resta anirem opinant educadament», ha manifestat