segons una companyia d'assegurances

Augmenten els robatoris en vehicles durant el confinament

Creixen també els atracaments a farmàcies i segones residències durant l'estat d'alarma

Aconsellen evitar deixar objectes dins dels cotxes com ulleres de sol, el GPS o motxilles a la vista

coches

coches

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els robatoris en vehicles s’han incrementant des que es va decretar l’estat d’alarma, així com els atracaments en farmàcies i els robatoris en segones residències, mentre que la resta de delictes ha descendit, segons les dades obtingudes pel comprador d’assegurances Acierto.com.

L’augment de robatoris se centra sobretot en cotxes i en furgonetes de més de deu anys d’antiguitat i, fins ara, s’han produït principalment a les localitats de Melilla, Sevilla, Dos Hermanas, Parla i Fuenlabrada, detalla el comunicat.

Per comunitats, lideren el rànquing Madrid, Catalunya, Andalusia, el País Valencià i les Canàries. 

Durant aquesta etapa de confinament des d’Acierto.com aconsellen evitar deixar objectes com ulleres de sol, el GPS o motxilles a la vista i no aparcar el cotxe en zones poc il·luminades per reduir les possibilitats que robin el vehicle.

Una altra de les recomanacions és estacionar l’automòbil en zones amb llum i en què comprovem que no hi ha vidres a les voreres, ja que poden ser un símptoma que han obert un altre vehicle.

Notícies relacionades

Proposen, així mateix, mantenir el vehicle com més net millor per evitar la sensació d’abandonament o deixar la barra antirobatori posada, l’alarma connectada i aparcar en línia perquè si passa una patrulla policial tingui un angle de visió més gran.

Altres consells són muntar un localitzador, deixar la guantera buida i oberta i desconnectar la bateria, perquè el cotxe no s’engegui.