DEMANA «PERDÓ DE TOT COR»

Von der Leyen demana perdó a Itàlia per la passivitat europea a l'inici de la pandèmia

El ministre d'Exteriors transalpí agraeix la disculpa i demana «una Europa més solidària»

leyen

leyen

1
Es llegeix en minuts

El ministre d’Exteriors italià, Luigi Di Maio, ha agraït les disculpes públiques de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, per la falta de reacció en els inicis de la pandèmia de coronavirus i ha remarcat que és moment d’«una Europa més solidària».

Von der Leyen ha aprofitat la seva intervenció d’aquest dijous al Parlament Europeu per criticar de nou la falta de coordinació i solidaritat entre els estats membres quan els primers casos a Itàlia.

Demanar «perdó de tot cor»

«És cert que ningú estava realment preparat per a això, però també és cert que hi va haver massa absències quan Itàlia va necessitar ajuda en els primers moments», ha expressat, per després assegurar que és «de justícia» que el bloc demani «perdó de tot cor» als italians i que aquesta disculpa es tradueixi també en un «canvi d’actitud».

Notícies relacionades

Di Maio ha reconegut a Facebook el missatge de la cap de l’Executiu comunitari: «Va admetre que molts països a l’inici de l’epidèmia no estaven presents quan necessitàvem ajuda». Les seves paraules, ha afegit, «representen un important acte de veritat, bo per a Europa i la nostra comunitat».

En marxa una de les negociacions més importants

«Ara la Unió Europea té la valentia de defensar i protegir tots els pobles. Necessitem una Europa més solidària. Està en marxa una de les negociacions més importants de la nostra història», ha assenyalat el cap de la diplomàcia italiana, en al·lusió al debat obert per la possible emissió d’eurobons.