lluita contra el coronavirus

L'Hospital de Sant Pau i HP creen una mascareta impresa en 3D

L'empresa tecnològica facilita un enllaç per poder crear aquest material de protecció

mascarillas / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mentre el debat sobre la conveniència de l’ús de les mascaretes continua encara vigent durant la pandèmia pel coronavirus, sobre el que sí que hi ha consens és que es tracta d’un element indispensable per al personal sanitari. Així, l’OMS  insisteix que només els malalts i cuidadors han d’utilitzar aquestes proteccions. 

Davant de l’escassetat d’aquest material tan necessari als centres sanitaris, es continuen multiplicant les idees per fabricar-ne, com la de la xarxa de Coronavirus Makers, i d’altres de semblants, per dissenyar, crear a casa, distribuir i fer arribar als hospitals i serveis de salut de tot Espanya material de protecció personal de primera necessitat.

Ara és l’Hospital de Sant Pau i HP els que s’han unit per crear una mascareta de protecció facial impresa en 3D. Professionals assistencials del centre hospitalari barceloní i enginyers de l’empresa tecnològica, que col·laboren habitualment en diferents projectes, han donat forma a una mascareta que s’imprimeix en 3D a qualsevol part del món a través del següent enllaç:  https://enable.hp.com/us-en-3dprint-COVID-19-containment-applications?linkId=100000011635372

Fabricació de les mascaretes dissenyades per l’Hospital de Sant Pau i HP

Repartides per Espanya

Notícies relacionades

Gràcies a aquesta col·laboració, Sant Pau ja ha rebut 1.000 mascaretes d'¡HP impreses en 3D amb la seva tecnologia ‘multijet fusion’, i se n’han repartit miler en  10 centres hospitalaris més de Catalunya i Espanya. La mascareta ha sigut dissenyada complint la normativa de seguretat més estricta, alhora que garanteix la seva funcionalitat per al desenvolupament de la tasca dels sanitaris.

Diversos centres hospitalaris de tot el món s’han interessat per adquirir aquest producte.