El jutjat arxiva el cas contra l'exdirector d'Infància per suposats contractes irregulars

El procediment contra Ricard Calvo es va obrir el 2017 per denúncies públiques de la CGT

L'any passat, la Generalitat es va personar en la causa

zentauroepp46947449 primer pla de l exdirector de la dgaia  ricard calvo  en la 200408152643

zentauroepp46947449 primer pla de l exdirector de la dgaia ricard calvo en la 200408152643 / Elisenda Rosanas

2
Es llegeix en minuts
P. T. V.

El jutjat ha arxivat les diligències obertes contra l’exdirector general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de la Generalitat, el gironí Ricard Calvo, per suposades adjudicacions irregulars de contractes a entitats que ell havia dirigit, tal com informa el ‘Diari de Girona’, mitjà del grup Prensa Ibérica. El tancament del cas, fet sense que l’hagin citat a declarar, ha arribat dos anys i mig després que el Govern obrís un expedient per analitzar les denúncies públiques llançades pel sindicat CGT. Fa un any, la Generalitat es va personar en la causa oberta contra l’exdirector de la DGAIA.

El procés va començar el juliol del 2017 a partir d’una sèrie d’informacions que qüestionaven la gestió de Calvo al capdavant d’Infància, on estava des del gener del 2016. Ahir, el seu partit, ERC, va remarcar que «la claredat dels fets recollits per la fiscalia ha fet que no fos necessària la seva declaració». Esquerra també va indicar que «l’expedient recull diversos informes tant jurídics com administratius, així com un de la comissió d’ètica del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, en què es descarta qualsevol tipus d’irregularitat tant de tipus ètic, jurídic com administratiu».

El Jutjat d’instrucció número 24 de Barcelona va tancar, a petició de la fiscalia, l’expedient de diligències prèvies obert contra Ricard Calvo el 13 de desembre del 2019 i l’afectat en va tenir coneixement al gener.

Durant el temps que s’ha allargat la instrucció, «el meu cost personal i professional ha sigut alt», va lamentar Calvo, que va recordar que «reiteradament han anat sortint notícies en els mitjans basades en fets no provats, sobre temes que jo ni tan sols coneixia». Segons la seva opinió, la resta de partits polítics l’han «utilitzat per atacar Esquerra».

No demanarà responsabilitats

Ricard Calvo va explicar que no té intenció de demanar responsabilitats: «Tinc ganes de tancar aquesta etapa, seguir amb la meva professió i amb l’activisme». Tot i que també va apuntar: «Evidentment, en reservo la possibilitat» si sorgeix algun assumpte nou. En l’actualitat, treballa per a una empresa que ofereix serveis de consultoria a entitats del tercer sector.

Notícies relacionades

Calvo era el número 2 del grup d’ERC a l’Ajuntament de Girona quan el govern de la Generalitat el va nomenar director general d’Infància, el gener del 2016, un càrrec que depèn del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, encapçalat llavors per Dolors Bassa. L’exconsellera va defensar públicament la professionalitat de Calvo –que és psicòleg i educador social– l’agost del 2017; el mateix mes en què ell va dimitir de la direcció de la DGAIA i va renunciar també a la seva acta d’ERC a l’Ajuntament de Girona.

Les presumptes irregularitats que se li atribuïen, i que ara han quedat arxivades, feien referència a l’adjudicació de diversos serveis d’atenció a menors a tres fundacions vinculades a Plataforma educativa (Fasi, Resilis i Gentis).

Temes:

Generalitat