01 d’abr 2020

Anar al contingut

PROPAGACIÓ DE L'EPIDÈMIA

Coronavirus a Catalunya: última hora del nombre de casos

La xifra d'infectats pel Covid-19 a Catalunya puja a 19.991 amb 1.849 morts

El Periódico

Coronavirus a Catalunya: última hora del nombre de casos

L’epidèmia del coronavirus continua propagant-se a Catalunya. El nombre de casos d’infectats pel Covid-19 en aquesta comunitat ascendeix a 19.991, amb 1.849 morts, segons les últimes dades difoses pel Departament de Salut de la Generalitat. [Seguiu les últimes notícies sobre el coronavirus en directe.]

En les últimes 24 hores, s’han registrat 1.218 nous infectats i 177 morts

El brot a Igualada

Cinc persones han mort en 24 hores a Igualada, cosa que fa pujar a 67 la xifra de víctimes a la conca d’Òdena. S’han registrat, així mateix, 27 nous positius en les últimes hores i ja en sumen 586, 152 dels quals són professionals sanitaris.

Test ràpid

El Departament de Salut està comprovant l’eficàcia dels 25.000 tests ràpids per detectar coronavirus que han arribat a Catalunya i que preveu posar-los a disposició del sistema una vegada s’hagi decidit la «millor manera» d’utilitzar-los, ha assenyalat avui la consellera Alba Vergés.

Aquests tests formen part d’una primera comanda de 50.000 unitats feta per la Generalitat i que estava prevista que arribés a finals de la setmana passada. De moment, n’han arribat la meitat i Vergés ha explicat que la comanda va quedar parada a la Xina en un «mercat absolutament complicat», ha incidit. S’espera que en els pròxims dies arribin les altres 25.000 unitats.

Edats dels pacients testats

La titular de Salut també ha explicat que el 83% dels pacients positius en coronavirus testats a Catalunya amb la prova PCR té més de 40 anys: l’1% dels afectats té menys de 20 anys; el 16% entre 20 i 40; el 33% entre 40 i 60; el 34% entre 60 i 80, i el 16% més de 80.

Uci i hospitalitzats

D’altra banda, Vergés ha explicat que el sistema sanitari català ha incrementat la seva capacitat d’Unitats de Cures intensives (UCI) fins als 1.816 llits. També ha informat que 1.652 persones estan hospitalitzades per Covid-19, tot i que ha remarcat que «no totes estan en llits d’uci ni necessiten respiració artificial», i ha destacat les prop de 5.000 altes hospitalàries que ha registrat Catalunya.

Intervenció en residències

Respecte a les residències, Vergés ha comentat que estan treballant conjuntament amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat per «tenir el millor circuit d’intervenció» i actuar ràpid perquè no s’incrementi el contagi.

La consellera ha defensat que l’atenció primària té «l’encàrrec de vetllar per les residències catalanes» amb circuits d’intervenció territorials.

Morts als hospitals de Barcelona

D’altra banda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha xifrat avui en 382 les morts per coronavirus als hospitals de la ciutat i 91 en les residències d’avis de la capital catalana, segons dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB).