AÏLLAMENT A LA CONCA D'ÒDENA

La Generalitat estudia un subsidi per als treballadors confinats d'Igualada i voltants

«Aquesta gent no pot quedar desemparada pel sistema», diu la consellera Chacón

zentauroepp52943661 desinfeccion parking200328120227

zentauroepp52943661 desinfeccion parking200328120227 / Marc vila

1
Es llegeix en minuts

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha anunciat que el Govern es planteja pagar un «subsidi directe» als 10.000 treballadors d’Igualada i voltants atrapats pel confinament a causa del coronavirus. En una entrevista en el programa ‘Via lliure’ de RAC-1, la dirigent ha reconegut que els habitants dels municipis confinats de la Conca d’Òdena no estan protegits laboralment i que estan vivint «moments d’angoixa» perquè «no tenen ingressos i venen pagaments»

«No és culpa seva que no puguin anar a treballar», ha afirmat Chacón. En vista de la inacció del Ministeri de la Seguretat Social, la consellera considera que «aquesta gent no pot quedar desemparada pel sistema» i que la Generalitat hi haurà de «donar resposta»

Chacón ha declarat que «és d’agrair amb un gràcies enorme» que moltes empreses hagin decidit utilitzar les fàbriques per produir material sanitari i ha destacat que «hi ha solidaritat, iniciativa i compromís de país». La consellera d’Empresa ha explicat que l’estan «canalitzant a través d’Acció, l’agència del departament que dona competitivitat al teixit productiu català».

Ajuts a les pimes

Notícies relacionades

La dirigent ha afegit que el Govern espanyol s’ha d’«espavilar» perquè s’està adormint amb les petites i mitjanes empreses, que han vist interromputs els seus ingressos per la ruptura de la cadena de subministraments o pel tancament de comerços. Segons Chacón, cal «injectar liquiditat» per a les pimes, que en molts casos «amb 20.000 o 10.000 euros en tenen prou», a més de «suprimir les despeses de la Seguretat Social i els tributs». En cas contrari, la consellera preveu un gran augment de l’atur: «La gent a l’atur ja duplica la d’abans de la crisi del coronavirus». 

Quant al dilema economia-salut, Chacón reconeix que «primer va la salut, sens dubte», però que cal «mantenir la indústria tot i que sigui a nivells mínims».