COMUNICAT DEL COS

Mor el primer Mosso d'Esquadra per coronavirus

L'agent tenia 57 anys i els mossos encomanats de Covid-19 pugen a 66

whatsapp-video-2020-03-27-at-143349 / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han registrat aquest divendres la primera víctima mortal per coronavirus dins del cos policial. En un comunicat que han difós a través de les xarxes socials han anunciat que es tracta d’un agent de 57 anys.

El cos expressa les seves condolences a la família, companys i amics de la víctima, i asseguren que, malgrat el dol, continuen treballant amb la mateixa fermesa i convicció al servei de la ciutadania. «El tindrem sempre en la nostra memòria».

Fins ahir, hi havia 1.402 mossos confinats i 66 de diagnosticats, a més de 560 agents policials locals confinats amb símptomes o que havien estat en contacte amb positius.

 Per la seva banda, el conseller d’Interior, Miquel Buch, també ha traslladat el seu condol a familiars i amics de l’agent, així com «tota la solidaritat i un agraïment molt profund a tots els mossos que treballen cada dia per protegir-nos».

Denúncia del sindicat per exposar els agents

Tan sols fa dos dies que el sindicat USPAC denunciava que el Departament d’Interior està posant els Mossos d’Esquadra en «risc» per no sotmetre’ls al test del coronavirus i va exigir que es practiqui aquesta prova de manera urgent a tot el cos per evitar contagis.

En un comunicat, el sindicat va censurar que ni tan sols s’estiguin fent proves als agents destinats a llocs on sí que hi ha casos confirmats de Covid-19 i ha lamentat que no s’estigui «fent res» per prevenir contagis.

«Tenim centenars d’efectius aïllats i companys que han estat en contacte amb ells sense cap possibilitat de saber si han estat exposats al virus o no i que continuen treballant, exposant així també la resta», ha alertat.

USPAC ha insistit en la necessitat d’una «solució immediata» que passi per fer la prova del Covid-19 a tots els policies amb símptomes i als que hagin estat en «contacte estret» amb els infectats, així com l’adopció de mesures preventives «urgents» als llocs on hi ha hagut contagis. I «en el dia d’avui no s’ha fet res».

El cas de la comissaria de Valls

Notícies relacionades

Ha recordat, així, el cas de la comissaria de Valls (Tarragona), on, segons USPAC, un mosso va ser ingressat i diagnosticat, però no s’ha fet el test als companys que van estar en contacte amb l’infectat i que, a mesura que presenten símptomes, van agafant la baixa.

L’organització ha criticat que Interior no estigui garantint la prevenció dels seus treballadors i que no siguin «gaire conscients, des del confort de la seva zona de teletreball, de les carències que hi ha a peu de carrer». 

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions