COL·LAPSE PEL CORONAVIRUS

La Funerària Municipal de Madrid no ha deixat de donar servei a morts amb Covid-19 al canviar el protocol

Malgrat l'anunci de l'alcalde no hi ha hagut interrupció perquè han millorat les mesures de seguretat

zentauroepp48629320 granada190614154440

zentauroepp48629320 granada190614154440 / Rafa Alcaide

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La funerària municipal va continuar donant servei a les persones mortes amb coronavirus malgrat l’anunci que va fer l’alcalde,  José Luis Martínez-Almeida, a causa del canvi de protocol del Govern regional, ha indicat aquest dijous la portaveu del Govern municipal i delegada de Seguretat i Emergències, Inmaculada Sanz.

«Dilluns hi va haver una rectificació en el protocol per part de la Comunitat, que exigia que es fessin en bosses, i va permetre que es pogués utilitzar un doble sudari, i al canviar-se aquest protocol, es va poder continuar realitzant aquesta tasca i se’ns va dotar de 300 mones», ha manifestat Sanz en roda de premsa posterior a la Junta de Govern de la ciutat.

Va ser aquest dilluns quan es va anunciar que l’Ajuntament no prestaria més serveis a la funerària municipal de persones mortes amb coronavirus davant de la impossibilitat de continuar la seva activitat per la falta de material necessari. La funerària no tancaria la resta de la seva activitat per a altres tipus de serveis.

Notícies relacionades

Ja ahir l’alcalde va indicar que l’empresa municipal de serveis funeraris estava «en condicions» de prestar serveis a les persones mortes a la capital per Covid-19. Sanz ha assenyalat que «si no arribaven aquests equips, la funerària no estaria en condicions perquè no hi havia EPI per fer-ho amb garanties», però va arribar sense necessitat de parar el servei.

Prou capacitat

Es tracta d’una situació que van posar de manifest els sindicats CCOO i UGT, que ahir asseguraven que «en cap moment» la funerària municipal va paralitzar el servei als morts pel Covid-19. Van apuntar així mateix que la funerària municipal té «capacitat tant per instal·lacions com per professionals» per afrontar la crisi derivada del Covid-19.