LA LLUITA CONTRA EL COVID-19

Les presons catalanes faran 32.000 uniformes per a personal sanitari en la crisi del coronavirus

La roba anirà destinada als metges jubilats i estudiants de medicina reclutats per fer front a l'epidèmia

A la presó de Brians 2, un grup d'interns fabrica mascaretes, amb una producció de 3.000 al dia

zentauroepp52892561 quatre camins200326102702

zentauroepp52892561 quatre camins200326102702 / CONSELLERIA DE JUSTICIA

1
Es llegeix en minuts
Efe

Diverses presons catalanes fabricaran 32.000 uniformes per proveir els hospitals, amb els quals es proveirà els professionals de la sanitat jubilats, els acabats de llicenciar i els estudiants d’últim curs reclutats per incorporar-se als centres sanitaris per combatre la pandèmia del coronavirus.

Segons informa aquest dijous la Conselleria de Justícia, la fabricació d’aquest material per als hospitals començarà en els pròxims dies als tallers dels centres penitenciaris de Quatre Camins i Brians 1, a Barcelona, i Ponent, a Lleida.

En concret, en aquests tallers es fabricaran roba de treball sanitària com ara bates, camises, pantalons i jaquetes. Els uniformes sanitaris que es fabriquin s’aniran entregant setmanalment a l’Institut Català de la Salut  (ICS). Aquest projecte és un encàrrec especial de l’ICS al Centre d’Iniciatives de Reinserció (CIRE).

Al marge d’aquest encàrrec específic, les presons catalanes ja fabriquen des del 2008 els uniformes i la roba de l’ICS, amb una producció anual de 430.000 unitats de diferents peces de roba d’hospital, com bates, pantalons, tovalloles, llençols, camises de dormir i mantes.

Notícies relacionades

D’altra banda, una vintena d’interns de la presó de Quatre Camins, en dos torns, estan treballant a la producció de mascaretes des de la setmana passada, amb una producció diària de 3.000 unitats.

A més, a la bugaderia de la presó de Brians 2 s’ha començat a rentar els uniformes del personal sanitari d’aquest centre penitenciari, perquè els treballadors no se l’hagin d’emportar a casa seva.