PER SEGURETAT

La Generalitat rectifica i no suspendrà les seves obres malgrat demanar el confinament total | Coronavirus

L'Ajuntament de Barcelona va suspendre les actuacions en edificis municipals i la via pública hores després de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma

zentauroepp37230513 el prat de llobregat   baix llobregat  10 02 2017    pol tic200324112053

zentauroepp37230513 el prat de llobregat baix llobregat 10 02 2017 pol tic200324112053 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern de la Generalitat recula. Només suspendrà  els contractes d’obra i serveis dependents de la Generalitat i del seu sector públic si el contractista ho sol·licita. Així es recull en la modificació del decret llei 7/2020 aprovat dimarts passat pel Govern i que contenia mesures urgents per frenar la propagació del Covid-19. 

Aquesta suspensió d’obres públiques a petició del contractista dictada per l’executiu català es concreta 10 dies després que el Govern decretés l’estat d’alarma i contrasta amb la petició de confinament total defensada des del primer moment pel president de la Generalitat.

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha recordat en el seu compte de Twitter que l’ajuntament de la capital catalana va parar totes les seves actuacions en edificis i via pública fa nou dies. «Abans de donar lliçons de confinaments que comencin per casa seva», ha tuitejat. Aquesta decisió afectava un total de 72 actuacions, entre equipaments municipals i promocions de vivenda pública, que estaven realitzant les empreses públiques Barcelona d’Infraestructures Municipals SA (BIMSA), l’Institut Municipal d’Urbanisme (IMU) i l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB).

Excepcions i indemnitzacions

Així, amb l’última modificació del decret llei 7/2020 per adaptar-lo al reial decret estatal, s’estableix que la suspensió o ampliació del termini dels contractes d’obra que hagin sigut realitzats per l’administració de la Generalitat o per les seves entitats de sector públic, tret que hagin sigut declarats d’emergència o estratègics, queden subjectes al que estipula l’article de la norma estatal citat. És a dir, remeten al decret aprovat per l’Executiu de Pedro Sánchez.

Notícies relacionades

La Generalitat ha publicat aquesta modificació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) aquest dimecres, quan Torra ha tornat a insistir a demanar al Govern el confinament «dràstic» tret dels ciutadans que treballen en serveis essencials.

Per la seva part, el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, ha criticat que el Govern no hagi decretat la suspensió de les obres públiques.