pla de la generalitat

Les presons catalanes reben mòbils per als presos

Els reus podran comunicar-se amb la família per telèfon durant la crisi del coronavirus

49291900 59

49291900 59 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els primers mòbils perquè els presos puguin comunicar-se amb la família han començat a arribar aquest dimecres a les presons catalanes i als centres educatius de justícia juvenil, aparells que se sumen a l’ús d’ordinadors per facilitar les videoconferències.

La Generalitat ha impulsat un pla perquè els presos de les presons catalanes puguin comunicar-se per videoconferència amb els seus familiars mentre duri l’estat d’alarma, per la qual cosa repartirà de manera urgent 230 telèfons mòbils als centres penitenciaris.

Quatre Camins, la primera

Notícies relacionades

Segons informa el departament de Justícia, els primers d’aquests mòbils ja han començat a arribar aquest matí a la presó de Quatre Camins (Barcelona), centre penitenciari convertit en la prova pilot d’aquest projecte del Govern.

Aquestes videoconferències entre els presos i la seva família substitueixen els vis a vis i les visites per locutori, que la Conselleria de Justícia ha suspès per protegir la salut dels interns i dels funcionaris. El departament assenyala que el WhatsApp és l’«única eina útil i popular» per facilitar el contacte visual entre presos i famílies.