LA CRISI DEL CORONAVIRUS

Una 'runner' es resisteix a ser detinguda per la policia entre les bronques dels veïns

La dona es va saltar el confinament i dos agents se la van endur després d'oposar resistència

rpaniagua52847388 a runner jogs past the shuttered bastible restaurant  after 200321195726

rpaniagua52847388 a runner jogs past the shuttered bastible restaurant after 200321195726 / JASON CAIRNDUFF

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A la policia se li acumula la feina en aquests dies de dur confinament. Sempre apareixen episodis surrealistes malgrat les clares recomanacions. Un d’aquests va tenir lloc amb una dona que es va saltar les normes per sortir a córrer. La Policia Nacional la va descobrir i es va disposar a aturar-la, cosa que la ‘runner’ no va encaixar gaire bé.

Els dos agents van sortir del vehicle cap a la ‘runner’ en una escena gravada pels veïns, que la van insultar i recriminar des de casa al dificultar el treball policial i posar en perill la salut de tota la comunitat. «¡No és just que surtis a córrer posant en risc la Policia!», cridaven.

Crits des de casa

Finalment i després de nombrosos intents, els dos policies van aconseguir posar-la al cotxe per emportar-se-la detinguda davant dels crits de les persones que estaven observant la situació: «¡Una hora per ficar-la al cotxe! ¡Com baixi jo entres d’una vegada!».

El cas el va donar a conèixer el subinspector de Policia Nacional, Alfredo Perdiguero, que va valorar l’actitud de la ‘runner’. «I a sobre demana ajuda. No sé la gent a quin món viu, li diuen que no pot sortir a córrer i li és igual», va assegurar.

A buscar desodorant

No ha sigut l’únic cas curiós de les últimes hores. A Madrid, per exemple, la Policia Nacional va localitzar una dona que estava incomplint l’estat d’alarma i que va ser arrestada després d’agredir i insultar dos agents. Els fets van ocórrer a prop del parc Tierno Galván de Madrid, sortida a Legazpi, quan una dona colombiana, major d’edat, passejava per la zona. 

Notícies relacionades

La dona va ser interceptada per dos policies, que li van preguntar el motiu pel qual era al carrer. Ella va dir, després de diverses incoherències, que anava a comprar desodorant a una drogueria a dos quilòmetres de casa, quan en tenia una d’oberta a escassos metres.

Llavors, els agents li van demanar la documentació, però ella es va negar i va començar a insultar-los. Els policies, que van mantenir la distància de seguretat en tot moment, van provar de calmar-la, però va seguir i fins i tot va arribar a agredir-los, resultant ferits de caràcter lleu.