El Govern no veu data de tornada a l'escola, perquè el confinament pel coronavirus s'allargarà

El conseller Bargalló apunta que hauran «de prendre decisions sobre el curs escolar»

GRAFCAT2757. BARCELONA, 13/03/2020.- Aspecto del colegio Salesià de Sant Josep de Barcelona este viernes después de la Generalitat de Catalunya decretase que los más de 5.000 centros educativos: guarderías, escuelas, institutos y universidades, permanezcan cerrados desde hoy y hasta el próximo 27 de marzo para contener el contagio del coronavirus. EFE/Marta Pérez

GRAFCAT2757. BARCELONA, 13/03/2020.- Aspecto del colegio Salesià de Sant Josep de Barcelona este viernes después de la Generalitat de Catalunya decretase que los más de 5.000 centros educativos: guarderías, escuelas, institutos y universidades, permanezcan cerrados desde hoy y hasta el próximo 27 de marzo para contener el contagio del coronavirus. EFE/Marta Pérez / Marta Pérez (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha advertit aquest dijous que no hi ha data de retorn a les escoles perquè el confinament per evitar la propagació del coronavirus s’allargarà més enllà dels 15 dies decretats al principi pel Govern, que havien de ser del 13 al 27 de març, inclòs.

«És evident que el confinament augmentarà en dies i que, com a conseqüència, haurem de prendre decisions sobre el curs escolar», ha dit Bargalló en una entrevista a TV-3 recollida per Europa Press.

Bargalló ha citat la possibilitat de reprogramar i ha avisat que serà necessari prendre decisions sobre el currículum: «Haurem d’aprendre a reprogramar, prendre decisions sobre el currículum i estem preparats». «Vivim una situació nova i ens hem d’adaptar dia a dia», ha afegit el conseller a un dia de complir-se una setmana del tancament de les aules.

En l’entrevista, el titular del departament d’Educació ha rebutjat l’opció d’allargar el curs durant les vacances de juliol i agost, però ha indicat que s’ha de poder fer la selectivitat –ajornada i encara sense data–i que el batxillerat s’ha d’acabar al juny. «Si al juliol encara estem així, el drama social i col·lectiu serà tan gran que la selectivitat no serà el més important», ha conclòs.

Aquest dimecres el País Basc ja va prorrogar «fins a nou avís» el tancament de centres educatius.

Targetes moneder per a les beques menjador

Notícies relacionades

D’altra banda, Bargalló també ha anunciat que entre aquest dijous i divendres es començaran a repartir unes 180.000 targetes moneder per als nens que tinguin beca menjador, cosa que es farà a través dels consells comarcals i els ajuntaments.

Precisament, municipis del Baix Llobregat han plantejat aquest dijous en declaracions a Europa Press que les targetes moneder que la Generalitat preveu entregar als beneficiaris de les beques menjador siguin entregades a les escoles per part de les direccions dels centres i no des dels ajuntaments i consells comarcals com proposa el Govern per «no col·lapsar més» els serveis municipals.