Les cinc notícies que marcaran la jornada d'aquest dimarts, 17 de març del 2020

El Govern aprova mesures econòmiques per pal·liar la crisi del coronavirus i altres notícies que marcaran l'actualitat d'aquest dimarts

consejoextraordinario140320- 0051

consejoextraordinario140320- 0051 / Jose Maria Cuadrado Jimenez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bon dia. Molt pendents avui de les mesures econòmiques que aprovarà el Consell de Ministres per pal·liar les importants repercussions econòmiques de l’epidèmia de coronavirus. Aquestes són les notícies que marcaran l’actualitat informativa.

El Govern aprova mesures econòmiques

El Consell de Ministres d’aquest dimarts preveu aprovar noves mesures econòmiques dins del pla de xoc per fer front a la pandèmia del coronavirus, que contemplen més liquiditat per a l’economia; recolzament a famílies i ciutadans vulnerables; flexibilitat en els ajustaments temporals de plantilles i recolzament a la investigació de vacunes i cures de la malaltia. Previsiblement també s’aprovarà la concessió de la prestació d’atur sense exigir període de carència i la suspensió temporal del pagament de cotitzacions a empreses, autònoms i treballadors. Ho seguirem en directe.

Allau d’ERTO 

Molt pendents empreses i treballadors d’aquestes mesures del Govern. L’estat d’alarma a Espanya està provocant una allau d’ERTO en indústries i serveis: en només dos dies hi ha hagut 60.000 acomiadaments temporals i la xifra anirà en augment.

Entitats socials demanen moratòria d’hipoteques i lloguers

Les organitzacions socials que treballen pel dret a la vivenda, entitats que van veure abans que ningú com acabaria la sagnia de les hipoteques primer, i la bombolla del lloguer, després, adverteixen a Sánchez que o se suspenen els pagaments de lloguer i d’hipoteca per a les persones que estan deixant de percebre ingressos per la crisi del coronavirus o ens enfrontem a una crisi de vivenda més gran que la del 2008. 

Mesures en una Barcelona confinada

En una Barcelona confinada, l’ajuntament ha acordat suspendre les multes de zona verda i zona blava mentre duri l’estat d’alarma i ajornar el cobrament d’impostos municipals.

Onze províncies en alerta per temporal

Notícies relacionades

La pluja, el vent, les nevades i els fenòmens costaners tindran aquest dimarts amb avís per risc un total d’11 províncies espanyoles, segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). A Catalunya s’esperen fortes pluges.

Què fer avui a casa

No tenim el cos per amargar-nos més del necessari, així que la proposta d’avui és muntar-nos un cicle d’humor tan elegant com passat de voltes amb les millors obres dels Monty Python