CONTROLAR L'EXPANSIÓ

Els epidemiòlegs preguen als ciutadans que compleixin les normes de distanciament social

Fan una crida explícita a assumir la responsabilitat que cada persona té amb la seva comunitat

coronavirus-eeuu-pruebas

coronavirus-eeuu-pruebas

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La junta directiva de la Societat Espanyola d’Epidemiologia (SEE) ha pregat a la ciutadania que segueixi les recomanacions emeses per les autoritats sanitàries i compleixin les restriccions i normes de distanciament social que s’han establert per fer front al coronavirus Covid-19.

«L’abordatge de qualsevol crisi de salut pública té un caràcter eminentment comunitari, motiu pel qual fem una crida no només a la protecció i a les cures individuals, sinó que fem una crida explícita a assumir la responsabilitat que cada persona té amb la seva comunitat, evitant recórrer als serveis sanitaris si no és estrictament necessari, fent el possible per no encomanar-se i minimitzant el risc d’encomanar altres persones», assenyalen en un comunicat.

Notícies relacionades

Els epidemiòlegs mostren el seu «reconeixement i recolzament» als serveis, equips i professionals de l’administració sanitària que, tant en l’àmbit nacional com autonòmic i local, «estan fent el possible» per gestionar aquesta crisi. Igualment, han agraït als professionals de l’àmbit assistencial sociosanitari (metges, infermeres, zeladors, netejadors, treballadors socials, etc.) i d’emergències la seva dedicació a l’atenció de les persones afectades.

Finalment, donen les gràcies als professionals de l’epidemiologia i la salut pública per la seva tasca, que «permet afrontar aquesta crisi des de l’evidència científica i la responsabilitat tècnica». «Animem a totes les persones sòcies de la SEE a continuar amb les seves tasques professionals habituals i a col·laborar amb les institucions públiques en la gestió d’aquesta crisi», acaben, mostrant novament la seva disposició a col·laborar en la gestió pública de la crisi.

‘Coronavirus avui’

Subscriu-te a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions