producte estrella

Per què no és necessari comprar paper higiènic per al coronavirus

Els experts expliquen que, com a article d'higiene, fa sensació de seguretat, i les xarxes s'inunden de mems

mdedios52778923 barcelona 13 03 2020 sociedad caprabo en el barrio de sants 200314151830

mdedios52778923 barcelona 13 03 2020 sociedad caprabo en el barrio de sants 200314151830 / ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alarma pel coronavirus ha provocat aquest dissabte escenes de tensió en supermercats madrilenys, a causa de l’actitud violenta d’alguns clients que colpejaven les portes per apressar els empleats a obrir. La massiva afluència als establiments de productes alimentaris està sent una tònica en moltes altres poblacions, cosa que augura lleixes buides al final de la jornada. I, entre els productes estrella dels consumidors aquests dies ha estat, sens dubte, el paper higiènic.

Les fàbriques catalanes de paper higiènic i de cuina han hagut d’incrementar la seva producció davant d’un augment sobtat de la demanda a causa del coronavirus, que ha portat alguns supermercats a esgotar les seves existències.

«La demanda dels nostres productes ha augmentat recentment, però la nostra empresa compta amb plans de continuïtat del negoci per garantir el subministrament de productes», han assenyalat a Efe fonts de la multinacional sueca Essity, que tenen la seva seu a Catalunya a Sant Joan Despí.

Sense efectes sanitaris

Segons fonts de Caprabo, les vendes que més s’han disparat són les dels productes bàsics del rebost, com ara oli, mongetes, llenties i, en general, els productes enllaunats de llarga durada. Altres dels articles que també estan tenint una gran demanda són els d’higiene, com el paper higiènic, lleixiu i gels desinfectants.

Fins i tot l’escriptor Fernando Aramburuautor del ‘best-seller’ ‘Patria’, ha deixat constància en el seu compte de Twitter del desproveïment d’aquest producte al seu supermercat, un fenomen que no només s’ha produït a Espanya, sinó també en molts altres països.

Tot i que el paper higiènic no té cap efecte sanitari ni preventiu contra el coronavirus, experts en hàbits de consum assenyalen que, al ser un producte d’higiene, comprar-lo fa sentir la gent més alleujada davant d’una situació de crisi. D’altres afirmen que, com que la seva absència a les prestatgeries es nota més a causa que fa molt embalum, la gent reacciona comprant-ne més. Segons apunten els psicòlegs, representa el control, perquè s’utilitza per ordenar i netejar. 

Humor a les xarxes

La insòlita escena vista aquests últims dies amb espanyols empenyent carretons de comprar carregats de rotllos de paper higiènic ha inundat les xarxes de multitud de mems. Des dels que han pogut muntar un particular tron al seu lavabo perquè van ser els primers a acabar amb les existències al supermercat fins als que l’estan disfrutant com si es tractés d’un pernil pota negra, passant pels ciutadans que estan apostant per noves receptes.

 

Notícies relacionades

 

 

Temes:

Coronavirus