PLA PREVENTIU

Trilla demana als estudiants no es concentrin perquè les mesures contra el coronavirus siguin eficaces

«S'ha d'estar sol, aïllat. No poden agrupar-se», adverteix el cap d'Epidemiologia del Clínic

Els metges reclamen a les persones que tinguin símptomes que truquin al 061 i no acudeixin a centres sanitaris

zentauroepp38990960 biblio estudiantes200313092451

zentauroepp38990960 biblio estudiantes200313092451 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

En aquest primer dia de tancament de centres educatius a Catalunya com a mesura preventiva per contenir el coronavirus, el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Josep Trilla, ha instat tots els estudiants, des de nens a adolescents, que, perquè el tancament d’escoles sigui més eficaç, no es concentrin en altres llocs, com ara parcs, biblioteques i punts habituals de reunió, i que evitin desplaçar-se.

«S’ha d’estar sol, aïllat. Els estudiants no poden agrupar-se. Allunyem les persones i reduïm el risc de contagi», ha assenyalat Trilla aquest divendres en declaracions a Catalunya Ràdio. 

L’epidemiòleg també s’ha referit al confinament d’Igualada i poblacions de l’entorn, zona zero del virus a Catalunya, i ha qualificat d’«encertada» la mesura malgrat que pugui ser dura per als afectats.

«Esperable» augment de casos

Com ja venen apuntant els metges, Trilla ha recordat que és «esperable» que en els pròxims dies hi hagi un augment de casos. Ha apuntat que, al marge de per l’expansió del virus, aquest augment també guarda relació amb l’increment notable de les proves als ciutadans susceptibles d’estar infectats. «Els criteris s’han rebaixat i s’han ampliat les zones de risc. Gent que té símptomes, però no tan greus, es fa les proves», ha explicat. 

I ha donat una bona notícia que pot ajudar a la contenció: ben aviat, aquesta setmana o la pròxima, acabarà l’epidèmia de grip.

Trucar al 061 abans d’acudir a l’hospital

Notícies relacionades

D’altra banda, la també epidemiòloga del Clínic Anna Vilella ha demanat «responsabilitat» a tota la població davant aquesta emergència sanitària. En declaracions a TV-3, Vilella ha instat tots aquells ciutadans que tinguin símptomes o sospites d’estar infectats que evitin acudir als centres sanitaris; que truquin abans al 061.  «En cas de símptomes, s’ha de trucar al 061 i no anar ni al CAP ni a l’hospital, per evitar que el virus entri als centres sanitaris», ha assenyalat.

«Tota la població té una responsabilitat. El distanciament social és una bona mesura per frenar l’expansió del virus», ha remarcat Vilella.