OBRA SOCIAL

La Caixa facilita la contractació de 602 joves a Catalunya

El programa, que compta amb el recolzament del Fons Social Europeu, està dotat amb 21,9 milions d'euros

L'objectiu és incentivar l'ocupació estable i de qualitat i alhora dinamitzar l'activitat empresarial

lacaixaok

lacaixaok

1
Es llegeix en minuts
Cecilia Guillermo

Els joves conviuen dia rere dia amb la incertesa de si trobaran un lloc de treball de qualitat i estable que els permeti viure. Són comunes les contractacions temporals o el rebuig per falta d’una experiència que en moltes ocasions se’ls nega per l’edat i no per les aptituds o la formació. El programa La Caixa Feina Jove ha facilitat la contractació de 602 joves a Catalunya. Es tracta d’un projecte cofinançat per la Fundació Bancària La Caixa i el Fons Social Europeu, que han donat ajuts directes per a la contractació a empreses que generen ocupació jove.

L’últim trimestre del 2019, l’atur juvenil arribava al 26% a Catalunya, segons l’Institut Nacional d’Estadística. Davant d’aquest panorama, la col·laboració de 363 empreses catalanes ha fet possible la contractació de 602 joves d’entre 16 i 29 anys. El 67%, un total de 404 dels contractes, són insercions laborals indefinides. En el conjunt d’Espanya, s’han aconseguit 2.933 contractes, el 71% dels quals, indefinits.

Suma d’esforços

Notícies relacionades

El programa ha facilitat ajuda directa a empreses, inclosos empresaris autònoms, associacions, fundacions i altres entitats sense ànim de lucre. A més d’incentivar la contractació estable i de qualitat per reduir l’atur en aquest col·lectiu, també es vol dinamitzar l’activitat empresarial i el creixement econòmic.

Per al seu desenvolupament, La Caixa Feina Jove han atorgat un total de 21,9 milions d’euros en ajuts, 20,1 milions dels quals han sigut aportats pel Fons Social Europeu, i 1,8 milions, per l’Obra Social. «Volem oferir igualtat d’oportunitats a aquests joves en edat d’entrar al mercat laboral en plena crisi econòmica. Donant formació especialitzada als joves i posant incentius a les empreses col·laboradores, sumem forces perquè tots siguem part de la solució», recalca Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària La Caixa.