La xifra de morts a Itàlia per coronavirus s'eleva a 12

Per primera vegada, entre els infectats pel virus al país transalpí hi ha quatre menors, tots ells de la Llombardia

zentauroepp52482868 life inside a red zone  lombardy civil protection officers w200225191251

zentauroepp52482868 life inside a red zone lombardy civil protection officers w200225191251 / MARZIO TONIOLO

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un total de12 persones han mort per coronavirus (Covid-19). Tots ells eren pacients grans de 60 anys i amb patologies precedents, segons ha assenyalat el cap del departament de Protecció Civil del país, Angelo Borrelli. El nombre de contagiats s’eleva a 374 persones, entre els quals hi ha quatre menors.

L’últim mort, del qual s’ha informat aquest dimecres, és un home de 70 anys originari de la Llombardia i que es trobava a l’Emília-Romanya, segons informa l’agència italiana Ansa, que destaca que patia «importants patologies prèvies». Tres dels quatre morts abans que aquest són de la regió de la Llombardia, principal focus del virus amb 258 persones encomanades i on se circumscriuen els municipis que estan completament aïllats per les autoritats. Es tracta de dos homes de 84 i 91 anys i una dona de 84 anys. Del quart només se sap que és del Vèneto, també al nord.  

En total, el coronavirus afecta nou regions italianes amb la «zona roja» en quarantena amb un total de 374 persones contagiades, quatre d’elles menors. La Llombardia concentra la xifra de casos més gran, amb 258 positius i nou morts. 

«La patologia colpeja en termes de mortalitat els més grans. Són més fràgils, ho veiem amb la influència, però en aquest camp no hi ha vacuna de moment. L’única manera de protegir-los és aïllar els focus de contagi actius», ha assenyalat el director del departament de Malalties Contagioses, Gianni Rezza.

No obstant, el president de la Llombardia, Attilio Fontana, s’ha mostrat confiat que la situació d’expansió del coronavirus està «estabilitzada» a la regió que governa, la més afectada a Itàlia per l’epidèmia.

«La situació s’ha estabilitzat. Però han de passar 4 o 5 dies per analitzar quines han sigut les conseqüències de les mesures extraordinàries preses», ha assenyalat Fontana en una roda de premsa a Milà.

Els primers menors contagiats

Com a novetat de l’expansió del coronavirus a Itàlia, quatre nens han donat positiu en les proves del virus a la regió de la Llombardia, i s’han convertit així en els primers quatre casos que afecten menors d’edat al país transalpí, segons informa el diari ‘Il Messaggero’.

Notícies relacionades

Dos dels quatre nens estan ingressats a dos hospitals i els altres dos menors ja han rebut l’alta mèdica, segons ha explicat Giulio Gallera, assessor de Benestar del Govern regional de la Llombardia. Els quatre menors encomanats són una nena de quatre anys que està en fase de recuperació a l’hospital San Matteo, un nen de 2 anys i un altre de 10 anys i un adolescent de 15. Gallera ha recordat que el virus té «un efecte molt més greu en les persones d’edat avançada que tenen patologies prèvies».

Els experts insisteixen que el virus no causa directament la mort, sinó que afecta, sobretot, un grup més vulnerable, com ara persones grans o gent amb patologies prèvies. A més, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) situa la letalitat del coronavirus en el 2% i el 4% entre els infectats a la ciutat xinesa de Wuhan i al voltant del 0,7% fora de Wuhan.