Tenerife registra el tercer cas de coronavirus confirmat a Espanya

El ciutadà, que podria haver arribat des de la regió italiana de la Llombardia, es troba aïllat

zentauroepp52458721 passengers stand and queue in the airport in santa cruz de t200224230320

zentauroepp52458721 passengers stand and queue in the airport in santa cruz de t200224230320 / Andres Gutierrez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un metge italià que es trobava de vacances al sud de Tenerife ha donat positiu per coronavirus després d’acudir a una clínica privada perquè es trobava malament, segons han confirmat fonts del Govern canari.

El turista italià, que procedeix de la Llombardia, regió d’Itàlia en la qual s’ha produït un brot de coronavirus en els últims dies, és el segon cas que es presenta a les Canàries després del del ciutadà alemany que va ser ingressat a La Gomera i que ja va ser donat d’alta. L’home es troba en aquest moment en aïllament a la Clínica Quirón Sud d’Adeje, però en les pròximes hores serà traslladat a l’Hospital de la Candelaria, a la capital de Tenerife.

Fonts del centre sanitari privat han informat a Efe que el pacient ha arribat cap a les 13.00 hores (les 14.00 a la Península) amb febre i com a mesura preventiva se l’ha aïllat i s’han enviat les mostres a Salut Pública, departament que ha comunicat aquesta nit que aquestes primeres anàlisis han donat positiu.

Les mateixes fonts han assenyalat que, a causa de l’aïllament al qual s’ha sotmès el pacient des de la seva arribada al centre sanitari, no ha tingut contacte amb el personal de la clínica.

Segona anàlisi a Madrid

El pacient serà sotmès a una segona anàlisi, que s’enviarà al Centre Nacional de Microbiologia de l’Institut de Salut Carles III de Madrid, tal com estableix el protocol per a aquests casos.

El president de les Canàries, Ángel Víctor Torres, ha informat a través del seu compte oficial de Twitter que s’ha activat durant el vespre d’aquest dilluns el protocol corresponent.

Notícies relacionades

A més, Torres té previst informar públicament a través dels mitjans de comunicació d’aquest segon cas de coronavirus detectat a les Canàries.

La Conselleria de Sanitat ha activat una línia de telèfon gratuïta 900 112 061 des de la qual un equip d’Infermeria, sota la coordinació del Servei d’Urgències Canari (SUC), atendrà les sol·licituds d’informació de la ciutadania sobre mesures de prevenció, possibilitats de contagi i falsos conceptes relacionats amb el virus.