Nova tendència perillosa

La Guàrdia Urbana alerta del 'trencaboques', l'últim repte viral entre joves

El desafiament pot provocar un greu impacte a la boca i el cap de les víctimes

zentauroepp41675360 barcelona 19 01 2018 economia tema sobre millennials y consu190225175444

zentauroepp41675360 barcelona 19 01 2018 economia tema sobre millennials y consu190225175444 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha avisat via Twitter sobre una nova pràctica viral que s’ha estès entre els adolescents. El repte, batejat com a ‘trencaboques’ consisteix que una persona s’acosta per darrere d’una altra i, amb una peça de roba, l’enganxa per davant dels turmells i la tira cap enrere, cosa que provoca que caigui de boca contra el terra.

Si la víctima no té temps de reaccionar i frenar l’impacte amb les mans, corre el greu risc de rebre un fort cop a la boca i al cap i fins i tot podria patir greus conseqüències com un traumatisme cranial. Pel que sembla, el repte es va iniciar a Mèxic Colòmbia i s’ha estès pels instituts a través de Tik Tok, l’aplicació mòbil de vídeos curts més descarregada al món només per darrere de WhatsApp Messenger.

La Guàrdia Urbana ha alertat pares i docents d’aquesta tendència i ha procedit a informar sobre els perills dels reptes virals. Segons un article de l’Observatori de la Salut de la Infància i l’Adolescència (FARS), els ‘challenges’ (terme en anglès utilitzat per referir-se a aquest tipus de reptes), són cada vegada més habituals a internet i sovint impulsats per ‘youtubers’ molt seguits pels joves per aconseguir visites, fama i beneficis econòmics.

Notícies relacionades

Aquest tipus de desafiaments virals no han deixat de créixer en els últims anys, i fins i tot en alguns casos, han arribat a donar la volta al món. El perill està que molts d’aquests reptes no són tan inofensius com semblen.

Nombrosos reptes virals arriscats han sorgit en altres països i han acabat sent seguits per adolescents espanyols, com per exemple l’ ‘In my feelings challenge’, el ‘Hot water challenge’ o el ‘Condom challenge’, entre d’altres.