On Catalunya

Incident a la Barceloneta

Acordonada la platja del Somorrostro de Barcelona per un possible projectil

somorrostro / periodico

1
Es llegeix en minuts
Agencias

La platja del Somorrostro de Barcelona està acordonada per la presència d’un objecte en el fons del mar que podria ser un projectil. Un bussejador el va localitzar diumenge a la tarda i va alertar les autoritats. Segons el bussejador, l’objecte que va albirar a uns 4 o 5 metres de la vora podria ser un projectil de guerra per la seva mida i forma.  

Un vaixell de l’Armada  ha sortit de Cartagena a les 9 hores d’aquest matí i arribarà cap a les 16 hores a la capital catalana, segons han explicat fonts de la Guàrdia Civil. Quan arribi, els especialistes valoraran si és factible realitzar una immersió aquest dilluns a la tarda o bé esperaran a dimarts, en funció de la llum que hi hagi.

Notícies relacionades

Aquesta no és la primera vegada que s’albira un projectil de guerra a la costa catalana. El passat 26 d’agost la Guàrdia Urbana de Barcelona va haver d’obrir un ampli cordó de seguretat arran de la troballa d’un artefacte explosiu de la guerra civil a prop de la vora a la platja de Sant Sebastià.

La bomba va ser descoberta per un agent de la Guàrdia Civil fora de servei i aquella mateixa tarda les autoritats van allunyar l’artefacte a 45 metres de la vora per fer-lo detonar amb seguretat.