DESPRENIMENT CONTAMINANT

Reactiven l'alerta sanitària en un barri d'Ermua pel nou incendi a l'abocador de Zaldibar

El Govern basc recomana no ventilar les cases i no fer esport a l'aire lliure al barri de San Lorenzo, el més pròxim a l'ensorrament

zaldibar / periodico

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Govern basc ha decidit activar les mesures preventives de no ventilar les cases i de no fer esport a l’aire lliure al barri de San Lorenzo de Ermua, el més pròxim a l’ensorrament de l’abocador on ahir a la nit es va revifar un incendi

Després de la reunió de la taula tècnica de coordinació del despreniment de l’abocador de Zaldibar, el viceconseller de Salut del Govern basc, Iñaki Berraondo, ha informat que el fum generat pel nou incendi ha aconsellat adoptar aquestes mesures preventives en aquest barri. Ha aclarit que aquestes recomanacions no són necessàries a la resta del municipi d’Ermua i ni a les localitats pròximes d’Eibar i de Zaldibar. 

Els veïns d’aquesta zona van tornar a la normalitat després que ahir a la tarda el Govern basc aixequés les mesures sanitàries preventives, al conèixer el resultat de les últimes anàlisis del Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) sobre els nivells de contaminació a la comarca.

Després de revifar-se el foc ahir a la nit, els bombers han aconseguit arribar aquest matí a les flames. Els equips d’extinció ja estudiaven la possibilitat de nous incendis espontanis i per això una guàrdia vigilava la zona de l’ensorrament.

Aire viciat

L’actuació dels bombers ha aconseguit controlar aquest matí el foc i esperen que a la tarda estigui sufocat totalment. No obstant, encara genera fum i, com a mesura preventiva per si pogués afectar la qualitat de l’aire, s’ha aconsellat no obrir finestres, ni fer esportal barri de San Lorenzo, segons ha explicat Berraondo. 

Notícies relacionades

Ha confiat poder aixecar aquestes mesures en la mesura que apagui el foc i que «els ciutadans puguin actuar amb total normalitat».