27 anys després

Cas Alcàsser | La jutge ordena prendre declaració a la tripulació del barco en el qual es va escapar Anglés

La policia prendrà una altra vegada declaració al capità del barco en el qual va viatjar com a polissó el presumpte assassí de les nenes d'Alcàsser per aclarir com es va escapar de la cabina

alcasser car 1200

alcasser car 1200

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un jutjat d’Alzira  (València) ha emès una comissió rogatòria internacional per prendre declaració a la tripulació i al capità del ‘City of Plymouth’, el barco en el qual el 1993 va fugir a Irlanda com a polissó Antonio Anglés, presumpte autor del triple crim d’Alcàsser, que va aconseguir escapar-se del vaixell i des d’aleshores figura en parador desconegut.

Segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, el jutjat d’Alzira que va instruir el cas va rebre un informe de la Policia espanyola arran d’unes declaracions de la tripulació del barco en un programa de televisió, en el qual feien constar a la jutge la necessitat de tornar a interrogar-los en relació amb la fugida del polissó.

En aquest cas, en què encara continua activa la requisitòria de recerca i captura d’Antonio Anglés, per la qual cosa s’ha d’investigar qualsevol indici o pista que sorgeixi, la jutge va emetre al novembre una ordre europea d’investigació perquè tant el Regne Unit com Escòcia practiquin aquestes diligències d’interrogatori als testimonis membres de la tripulació, declaracions que ja s’estan practicant, segons el TSJCV.

D’acord amb una informació de ‘Las Provincias’, la jutge d’Alzira ha dirigit la petició a les autoritats del Regne Unit perquè és el lloc on resideix Kenneth Farquharsib Stevens, el capità del barco en què va aconseguir fugir Anglés. Aquesta persona ja va ser interrogada per la policia irlandesa el 1993 per mirar de descobrir com es va poder produir la fuga, tot i que sense aconseguir cap esclariment. La versió dels fets del capità es va incloure en el sumari, que llavors instruïa un altre magistrat, però no es va considerar necessari ampliar-la.

En una entrevista en el programa ‘Equipo Investigación’ de La Sexta, el capità detallava que quan el 24 de març de 1993 la Policia va pujar al vaixell, el fugitiu ja no hi era. Primer se’l va posar en un «traster», després en una cabina buida tancada amb clau i amb gent «a prop vigilant», però va escapar en una barca inflable que va haver de deixar caure al mar des de set metres d’altura, indicava el capità en l’entrevista.

Notícies relacionades

Un avió francès va localitzar el polissó a la barca, després d’un missatge de ràdio, el van pujar de nou a bord i el van tornar a ficar a la mateixa cabina, en la qual «van encallar» finestres i porta amb taules. «Era impossible que ell obrís la porta des de dins», apuntava el capità. No obstant, quan va arribar la Policia després d’atracar a Dublín, se n’havia anat. «Algú el va haver de deixar sortir i haver tornat a col·locar la fusta. No es va poder escapar d’aquesta cabina sense ajuda», indicava el capità.

Antonio Anglés és el principal sospitós del segrest, violació i assassinat de Míriam, Toñi i Desirée, les tres adolescents d’Alcàsser que van ser trobades en una fossa del paratge de La Romana el gener de 1993. Pel triple crim va ser condemnat Miguel Ricart a 170 anys de presó, tot i que en va sortir el 2013 després de desactivar-se la doctrina Parot.