MESURA DRÀSTICA

L'Iraq prohibeix l'entrada d'iranians després de les dues morts per coronavirus

La prohibició no s'aplicarà a les missions diplomàtiques dels dos països ni als iraquians que es troben a l'Iran

Medical workers in protective suits move a patient at an isolated ward of a hospital in Caidian district following an outbreak of the novel coronavirus in Wuhan, Hubei province, China February 6, 2020. Picture taken February 6, 2020. China Daily via REUTERS  ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. CHINA OUT.

Medical workers in protective suits move a patient at an isolated ward of a hospital in Caidian district following an outbreak of the novel coronavirus in Wuhan, Hubei province, China February 6, 2020. Picture taken February 6, 2020. China Daily via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. CHINA OUT. / CHINA DAILY (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

El Govern iraquià va adoptar aquest dijous una sèrie de mesures preventives per evitar la propagació del coronavirus, incloent-hi la prohibició d’entrar al país per als ciutadans iranians, després que a l’Iran s’hagin registrat dues morts per la malaltia i diversos casos de contagi.

En un comunicat, el Ministeri de Transport iraquià va anunciar la suspensió aquest dijous dels vols de l’aerolínia de bandera Iraqi Airways entre l’Iraq i l’Iran fins a pròxim avís.

Així mateix, el Ministeri d’Interior va decidir suspendre la concessió de visats en els passos fronterers terrestres als ciutadans iranians que acudeixen a l’Iraq per visitar les zones religioses i turístiques.

No obstant, la prohibició no s’aplicarà a les missions diplomàtiques dels dos països ni als iraquians que es troben a l’Iran, sempre que se sotmetin als exàmens mèdics pertinents i siguin posats en quarantena per un període de 14 dies.

Precaucions per impedir-ne la difusió

Les mesures van ser adoptades per aquests departaments després que el Ministeri de Sanitat recomanés al Govern iraquià prendre precaucions per impedir la difusió del virus Covid-19.

Sanitat va advertir en una circular difosa per l’agència de notícies estatal INA de «la dificultat de prendre totes les mesures preventives (davant el coronavirus), especialment en la situació actual del país», sumit en una greu crisi política i econòmica.

L’Iraq rep cada any milions de pelegrins de l’Iran que visiten els llocs sagrats xiïtes al sud del país i a Bagdad, a més de mantenir destacades relacions econòmiques, comercials i polítiques amb el país veí.

Notícies relacionades

Les autoritats iranianes van informar dimecres passat de la mort de dos homes a Qom que havien donat positiu en les proves del coronavirus i aquest dijous van anunciar tres casos de contagi més, dos a la mateixa localitat i un a l’urbs d’Arak.

A més, dos pacients sospitosos d’estar infectats han sigut posats en quarantena a la ciutat del nord de Bobol i un ciutadà a Teheran ha sigut hospitalitzat pel mateix motiu, segons el Ministeri de Sanitat iranià.