EN PLENA CRISI DEL CORONAVIRUS

La Xina expulsa tres periodistes del WSJ per una columna «racista»

En plena epidèmia de coronavirus, Pequín s'ha sentit atacat per una columna publicada al rotatiu el passat 3 de febrer titulada «La Xina és el veritable home malalt de l'Àsia»

zentauroepp52247373 coronavirus200211105753

zentauroepp52247373 coronavirus200211105753 / JEROME FAVRE

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El govern xinès ha anunciat aquest dimecres que retirarà el carnet de premsa a tres periodistes del ‘Wall Street Journal’ (WSJ) acreditats a la Xina a causa d’un titular en una tribuna publicada per aquest diari americà, que, segons Pequín, és «racista».

Els tres periodistes tenen cinc dies per abandonar el país, ha remarcat el mitjà de comunicació. Es tracta de les mesures més radicals preses pel règim envers un mitjà de comunicació estranger en els últims anys. 

Notícies relacionades

En plena epidèmia del coronavirus, Pequín s’ha sentit atacat per una columna publicada al rotatiu el passat 3 de febrer titulada «La Xina és el veritable home malalt de l’Àsia». El portaveu del ministeri xinès d’Afers Estrangers, Geng Shuang, ha explicat aquest dimecres davant la premsa que aquest títol està ple de «discriminació racial» i «sensacionalisme». Ha retret igualment al WSJ que no hagi presentat les disculpes que el govern xinès va demanar. 

«La nostra intenció no era ofendre amb aquest titular», ha assegurat William Lewis, director general del grup Dow Jones. 

Temes:

Xina Coronavirus