al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser

Descoberta al Ripollès una planta mai vista a la península ibèrica

Es tracta d'una espècie de la família de les cariofilàcies considerada vulnerable per la normativa internacional

zentauroepp52363572 pla detall de la planta descoberta per primer cop a cataluny200219135120

zentauroepp52363572 pla detall de la planta descoberta per primer cop a cataluny200219135120 / Cedida a l ACN per Generalitat

1
Es llegeix en minuts
Acn

Descoberta al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i Freser (Ripollès) una planta que no s’havia identificat encara a la península ibèrica. Es tracta de l’‘Herniaria alpina’, una espècie que pertany a la família de les cariofilàcies.

Notícies relacionades

Fins ara se sabia que n’hi havia al vessant francès del Pirineu,  però no s’havia trobat al vessant català. La població descoberta a Catalunya ocupa molt poca extensió i està formada per menys de 200 individus madurs. Actualment, la planta està considerada com a vulnerable segons criteris de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN).

L’investigador Moisès Guardiola ha sigut l’artífex de la troballa en el marc del treball de cartografia detallada dels hàbitats del parc natural a la zona del circ d’Ulldeter  (Ripollès), elaborat el 2018. La planta s’ha descobert al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. 

Temes:

Catalunya