S'HAN DE TENIR DESOBSTRUÏDES

El coronavirus es pot propagar a través dels desguassos, segons un expert xinès

El cap de l'equip nacional d'experts establert per al control i la prevenció de la nova malaltia per coronavirus, Zhong Nanshan, ha alertat la població

zentauroepp52247685 coronavirus200211110012

zentauroepp52247685 coronavirus200211110012 / GREG BAKER

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El cap de l’equip nacional d’experts establert per al control i la prevenció de la nova malaltia per coronavirus, Zhong Nanshan, ha alertat aquest dimarts la gent perquè mantingui les canonades de desguàs sense obstruccions, ja que el nou coronavirus es pot propagar a través dels sistemes de drenatge.

«Si es bloqueja un tub de desguàs, l’aire contaminat o l’aerosol que transporta el nou coronavirus pot causar la infecció», ha advertit en una roda de premsa celebrada a Guangzhou, capital de la província de Guangdong, al sud de la Xina.

Dos grups d’investigació separats, uns dels quals va ser dirigit per Zhong, un prestigiós especialista respiratori, van anunciar la setmana passada que havien aïllat soques noves de coronavirus de mostres d’excrements de pacients infectats, cosa que va provocar sospites de transmissió fecal-oral. «No crec que el virus hagi sigut ingerit, sinó inhalat, per persones», va assenyalar llavors, i va afegir que els hospitals també haurien de fer atenció a les canonades de desguàs.

Made with Flourish 

Sistema de clavegueram defectuós

En aquest sentit, va recordar que va ocórrer un cas similar el 2003, quan més de 300 persones es van infectar de la SARS en una comunitat residencial de Hong Kong a causa del disseny defectuós del seu sistema de clavegueram, que va causar la propagació del virus.

Notícies relacionades

A principis d’aquest mes, desenes de llars en un edifici residencial a l’àrea de Tsing Yi de Hong Kong van ser evacuades després que es van trobar dos casos de coronavirus en diferents pisos al mateix edifici.

Les autoritats encara estan investigant com es van infectar els dos individus, ja que els experts sospiten que una tuberia de desguàs modificada podria haver provocat les infeccions.

Temes:

Coronavirus