UN DEBAT INFLAT

Múrcia insisteix a mantenir la censura parental

Demà acaba el termini que li va concedir el Govern per retirar el polèmic projecte

pin-parental / periodico

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Demà finalitza el termini d’un mes que el Govern va concedir a la Regió de Múrcia per retirar la censura parental (conegut com ‘pin parental’), una mesura promoguda per Vox i implantada a principis de curs en aquesta comunitat, governada per PP i Ciutadans. No obstant, la conselleria d’Educació i Cultura ha reiterat que no atendrà el requeriment del ministeri d’Educació i Formació Professional. 

La ministra Isabel Celaá ha repetit durant els últims dies que si Múrcia no dona el seu braç a tòrcer, el seu departament sol·licitarà en els tribunals la suspensió cautelar del veto, mecanisme que permet als pares tenir informació prèvia dels tallers i xerrades (no confondre amb extraescolars) incloses en l’horari escolar i impartides per personal aliè al centre. El seu contingut inclou molts temes. Per exemple, la seguretat viària, l’assetjament escolar o la convivència pacífica entre persones amb diferents opcions sexuals. 

Tribunal Superior de Justícia de Múrcia

Notícies relacionades

El Ministeri esperarà a dimarts perquè els seus serveis jurídics preparin el recurs, que es presentaria «en pocs dies» davant el Tribunal Superior de Justícia de Múrcia per la via contenciosa administrativa, assenyalen fonts del departament a Europa Press.

«No s’està litigant amb Múrcia, el ministeri té l’obligació de garantir el dret dels menors a l’educació», afegeixen aquestes fonts, en la mateixa línia del discurs defensat per Celaá des que va anunciar, el passat 16 de gener, que portaria als tribunals qualsevol iniciativa «dirigida a soscavar el dret a l’educació i censurar l’actuació dels centres docents i el seu professorat».