IMMERSIÓ EN XOCOLATA

Casa Cacao: el somni de Jordi Roca es fa realitat a Girona

Desenes de persones assisteixen a la inauguració d'un projecte que combina fàbrica de xocolata, botiga i hotel

GRAFCAT1377. VILABLAREIX (GIRONA), 14/02/2020.- El responsable de la parte dulce del Celler de Can Roca, Jordi Roca, reconocido como uno de los mejores pasteleros del mundo, trabaja durante la presentación de la primera impresora industrial en 3d de chocolate, en cuya creación ha paerticipado como director creativo. EFE/David Borrat.

GRAFCAT1377. VILABLAREIX (GIRONA), 14/02/2020.- El responsable de la parte dulce del Celler de Can Roca, Jordi Roca, reconocido como uno de los mejores pasteleros del mundo, trabaja durante la presentación de la primera impresora industrial en 3d de chocolate, en cuya creación ha paerticipado como director creativo. EFE/David Borrat. / David Borrat (EFE)

1
Es llegeix en minuts
ACN

Desenes de persones han assistit aquest dissabte a Girona a la inauguració del «somni» de Jordi Roca: la Casa Cacao; un edifici que allotja una fàbrica de xocolata, a més d’una botiga i un hotel de 15 habitacions que dirigirà Anna Payet, dona del xef Joan Roca. 

El petit dels germans Roca s’ha confessat «sorprès» per l’expectació que ha despertat el seu nou projecte, situat a la plaça de Catalunya, i confia que «respongui a les expectatives». Des que ha obert portes, la botiga de xocolata s’ha omplert de clients i a la zona de degustació eren molts els que volien provar les creacions de Jordi Roca.

L’interès era tal que s’han format cues i els qui volien visitar l’espai han hagut d’esperar pacientment ja que s’han organitzat torns d’entrada per evitar grans aglomeracions. Una vegada dins, els visitants han pogut conèixer i degustar gran quantitat de xocolates, de diferents graus i amb diferents productes. 

Immersió des de zero

Per al creador de les postres del Celler de Can Roca, Casa Cacao és «un somni fet realitat». «La idea del projecte va néixer quan un dia al restaurant ens plantejàvem un repte amb els meus germans: ¿podem fer xocolata a casa? I ho vam fer, al Celler, i estava bo. L’experiment va coincidir amb la reincorporació al nostre equip de Damian Allsop, que havia sigut el meu mestre en aquest món», relata Jordi Roca.

Ni Roca ni Allsop havien elaborat xocolata des de zero. «Aquest ha sigut un repte per als dos. Hem fet una immersió al món de la xocolata, estudiant les varietats i fermentacions, viatjant a Amèrica Central i a Sud-amèrica per seleccionar els millors cacaus de les millors plantacions», explica Roca. Aquest viatge els ha portat a conèixer productors de petites comunitats del Perú, Veneçuela, Colòmbia i l’Equador. Casa Cacao compra el gra de cacau a aquests productors «de manera que podem pagar-los un preu just per la millor qualitat», apunta el pastisser.

Una combinació perfecta

Notícies relacionades

«Estem molt contents. Per fi hem obert», assenyalava Payet, que explica que porten molt temps treballant en aquest projecte i que la il·lusió és «molt gran».  Tant Roca com Payet han destacat la combinació d’hotel i fàbrica de xocolata: «És un valor afegit per a l’hotel de valor incalculable. Pensa que el client pot veure en tot moment el procés de fabricació de la xocolata que podrà menjar després», explica Payet.